Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Şevket Demirel Kalp Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turhan Yavuz, Isparta Sağlık İl Müdürlüğü'nün istatistiki bilgilerine göre Isparta'da sağlık sorunlarının başında kalp ve damar hastalıklarının yer almasını, bölgenin beslenme alışkanlıklarına bağladı.


     Isparta Sağlık İl Müdürlüğü tarafından Isparta'da ölüme neden olan hastalıklarla ilgili yapılan istatistiki çalışmada, kalp ve damar hastalıkları ilk sırada yer aldı. Isparta'da bir yılda 312 kişinin kalp yetmezliğine bağlı yaşamını yitirdiği, kalp yetmezliğinden ölenlerin oranının yüzde 16,4 olduğu belirtildi.


     İstatistike göre Isparta'da ölümlere neden olan ikinci faktör ise beyin kanaması ve damar tıkanıklığı oldu. Kentte bir yılda 149 kişinin beyin kanaması ve damar tıkanıklığı yüzünden hayatını kaybettiği tespit edildi.
 

     SDÜ Tıp Fakültesi Şevket Demirel Kalp Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turhan Yavuz, Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, kalp rahatsızlıklarının ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer almasını, beslenme alışkanlığına bağladı.
     Yağlı yiyeceklerin damar tıkanıklıklarında etkili rol üstlendiğini belirten Yavuz, ''Bölgenin beslenme alışkanlığında yağlı yiyeceklerin daha fazla yer alması, kalp hastalıklarına ve beraberinde ölümlere davetiye çıkarıyor'' dedi.
     Tarım ilaçlarının da kalp hastalıklarını tetiklediğini söyleyen Yavuz, Isparta'nın tarım kenti olduğuna işaret etti.