AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, "Sayın Aybatılı dönemindeki proje tamamlanmış olsaydı buranın tamamı Isparta ve Ispartalıların olacaktı. Ama şimdi hala Ticaret ve Kültür Merkezini konuşmaya devam ediyoruz. Ve Ispartalıların elinde bir şey kalmadı” diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Kanal 32'de yayınlanan İsmail Altunbaş'la Birebir programının konuğu oldu. Programda önemil açıklamalarda bulunan Bilgiç, Ticaret ve Kültür Merkezi üzerinden belediye yönetimini eleştirerek, “Seçim döneminde söylediğim için şimdi de rahat bir şekilde söylüyorum. Bugüne kadar da söyledik. Eğer dönemin Belediye Başkanı Mehmet Aybatılı’nın projesi tamamlansaydı ITKM’nin yüzde 100’ü Ispartalının malı olurdu. Ama siz ne yaptınız? O dönemde açılan yarışmayı kazanamadığınız için mimarlık hissiyatınızı kullanarak yeni bir proje yaptınız. Ondan sonra bu silsile şeklinde devam etti. Ancak o günkü proje yani Sayın Aybatılı dönemindeki proje tamamlanmış olsaydı buranın tamamı Isparta ve Ispartalıların olacaktı. Ama şimdi hala Ticaret ve Kültür Merkezini konuşmaya devam ediyoruz. Ve Ispartalıların elinde bir şey kalmadı” diye konuştu.

ZULÜM ETMEYECEĞİZ ALGISINI YIKAMADIK

30 Mart yerel seçimlerinde Isparta Belediye Başkanlığını neden kaybettiklerini de aktaran Bilgiç, "Seçimlerin bir algıyı yönetme meselesi olduğuna dikkat çeken AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi
Bilgiç, “Günaydın’ın vatandaşa zulüm etmeyeceğiz dedi. Zaten kimsenin kimseye zulüm etme hakkı yok. Ancak vatandaş bunu böyle algıladı. İşte biz bu algıyı yıkamadık" diye konuştu. Milletvekili Bilgiç “Seçimler bir algıyı yönetme meselesidir. Algı yönetimi hadisesidir. Seçim süresince Isparta’daki seçim stratejimizi doğru kuramadığımızı düşünüyorum. Çünkü bizim burada yapmamız gereken Yusuf Ziya Beyle ilgili olan algıyı ve bu işin gerçekleri iyi izah edebilmemizdi. Bu da nedir yani. Belediyenin hizmet noktasında neler yapılıyor?

Neler yapılmıyor? Eksiklikler nelerdi? Yanlışlar neler? Bunları bizim anlatmamız gerekiyor. Yusuf Ziya Günaydın bey zulüm etmedim dedi. Böyle bir şey olamaz zaten. İnsanlara zaten zulüm edemezsiniz. Kimse kimseye zulüm edemez. Ancak bu vatandaş bir algıydı. İşte biz bu algıyı yıkamadık. Yani bunu anlatamadık” dedi.