AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Erdoğan'ın bugün yapacağı mitingde önemli açıklamalar yapması bekleniyor. Milletvekili ve belediye seçimlerinde AK partiye destek veren, Refaranduma EVET diyen Isparta halkı Başbakandan müjde istiyor.
 
12 Haziranda yapılacak olan Genel seçimler öncesinde siyasi partilerin Genel Başkanları mitinglerini aralıksız sürdürüyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü durağı Isparta, Mersin ve Adana olacak. Saat 14.00'de hükümet meydanında halka hitap edecek olan Başfiakan Erdoğan daha sonra Adana ve Mersinde halka hitap edecek. Seçime 9 gün kala siyâsi propagandasını hızlandıran Başbakan Erdoğan'ın bugünkü mitinginde ne söyleyeceği merakla bekleniyor. Demirel'in memleketi Isparta'da özellikle Demokrat partililerin Başbakanın konuşmasını merakla bekledikleri öğrenildi. Bu arada Başbakan Erdoğan'ın mitingi öncesinde iş dünyasının ve sivil toplum örgütlerinin görüşlerini aldık.

İŞTE BEKLENTİLER

Başbakan Erdoğan'ın İsparta mitingi öncesinde şehrin beklentisi büyük. En çarpıcı beklentiler arasında esnafın TOKİ aracılığıyla ev sahibi yapılması, gülün sanayi ürünü olarak tanımlanması, elmaya kalıcı ihracat desteği yer alıyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün Hükümet Meydanı 'ndan Ispartalılara hitap edecek. Ispartalılar Başbakan Erdoğan'ın kente yönelik projelerini ve müjdelerini bekliyor.

Vatandaşların yanı sıra Isparta'daki sivil toplum kuruluşları ile oda ve borsalarda Başbakan Erdoğan'ın İsparta ile ilgili vereceği mesajları dört gözle bekliyor. Bazı oda ve borsa başkanları da AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Isparta ekonomisine yönelik beklentilerini açıkladı. En çarpıcı beklentiler arasında esnafın TOKİ aracılığıyla ev sahibi yapılması, gülün bitki olarak değil sanayi ürünü olarak tanımlanması, elmaya kalıcı ihracat desteği gibi beklentiler yer alıyor.

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı, Başbakan Erdoğan'ın bugün yapacağı açıklamalar arasında esnafın TOKİ aracılığıyla ev sahibi yapılmasına yönelik müjdeyi beklediklerini söyledi.

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ise yine Isparta'da ticaretin canlanmasın için gerekli tedbirlerin alınmasını ve OSB'ye gerekli teşviklerin verilerek eksik fabrika alanlarının doldurulması yönündeki mesajları önemsiyor Çitçi ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerin kalıcı teşviklerle desteklenmesini beklediklerini anlatan ITB Başkanı Ahmet Adar, 'Türk çiftçisinin vasalılmasmı ve para kazanır hale getirilmesini istiyoruz" dedi.

Elmada kalıcı ihracat desteğinin sürmesini talep ettiklerini ve gülün bir bitki olarak değil sanayi ürünü olarak tanımlanmasının kent açısından önemli olduğuna vurgu yapan Adar, "Bunun yanı sıra Isparta ve Türkiye'de huzur ve refah ortamının sağlanması beklentisi içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç ise seçim arifesinde ekonomik beklentilerin konuşulmasının doğru olmadığı görüşünü savunarak, "Tabi ki Isparta için beklentilerimiz büyük" mesajı verdi. Yeni kurulacak olan hükümete sanayi yatırımlarının daha iyiye gitmesi için taleplerinin olacağını dile getiren Kaçıkoç, "Tarımsal ve hayvancılık olarak iyi gidiyoruz. Ancak bunun daha da ileriye götürülmesi gerekiyor.

Daha önceden tekstil diyorduk ancak tekstil şu anda Türkiye ve İsparta'da mehter takımı gibi 2 adım ileri bir adım geriye gidiyor. Yeni hükümet kurulduğunda milletvekillerimizlc birlikte kent için isteklerimizi belirtiriz" dedi.