Vali Şehmus Günaydın, Türkiye’nin en büyük spor turizmini yapan ve özellikle Antalya’ya kış sezonunda yurtdışından futbol takımları getiren 2 büyük firmanın, Isparta’ya 15 futbol sahası yaparak, yaz dönemlerinde çoğunluğu yabancı olmak üzere en az 200 takım getirmek istediklerini belirtti. 
 
Vali Şehmus Günaydın, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yerel medya çalışanlarıyla bir araya geldi. Buluşmada spor turizmiyle ilgili yeni bir projeyi açıklayan Vali Günaydın, Isparta’nın futbol turizmine bu konuda profesyonel olan 2 büyük firmanın talip olduğunu dile getirdi. Vali Günaydın, “Türkiye’nin en büyük spor turizmini yapan ve Antalya’ya kış sezonunda yurtdışından futbol takımı getiren 2 firma bizleri ziyaret etti. Yer verildiği takdirde Isparta’ya 15 futbol sahası yapmayı düşünüyorlar. Yazın 2 ay boyunca en az 200 tane futbol takımı getirmeyi planlıyorlar. Bu dönem içerisinde Isparta’daki tüm otellerin konaklamalarına da talibiz dediler. Yer aradık ama bulamadık. Futbol sahalarının konaklama tesislerine yakın olmasına dikkat etmemiz gerekiyor ki burası cazip hale gelsin. Üniversitemiz ile bu konuda çalışıyoruz. Davraz Dağımız ve Isparta’mızın merkezini entegre edecek bir çalışma hedefliyorlar. Isparta’mıza 200 futbol takımı gelmesi demek en az 10 bin kişi gelmesi demektir. Onların 15 gün burada kamp yaptığını düşünürsek 150 bin geceleme demektir. Ekonomik değeri de çok büyük olacaktır” dedi. 
 
Vali Şehmus Günaydın, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Isparta Gazeteciler Cemiyeti’nin organizasyonuyla Polisevi’nde medya mensuplarıyla bir araya geldi. Burada turizm konusunda önemli açıklamalar yapan Vali Günaydın, futbol turizmi konusunda Isparta’yı heyecanlandıracak bir gelişmeyi de paylaştı. Vali Günaydın, futbol turizmi konusunda profesyonel 2 büyük firmanın İlimize 15 futbol sahası yapmak istediğini söyledi.

15 FUTBOL SAHASI İÇİN YER SIKINTIMIZ VAR
Isparta’nın spor turizmi, özellikle de kamplar açısından önemli bir merkez olduğuna değinen Vali Şehmus Günaydın, “İlk başladığımız günden beri bununla ilgili çalışıyoruz. Sonuç alacağımıza inanmadığımız bir konuyu paylaşmıyorum. Aylardır çalışıyoruz. En büyük sıkıntımız da yer sıkıntısı. Spor turizmi özellikle de futbol için en önemli unsur futbol sahalarının yapımıdır. Türkiye’nin en büyük spor turizmini yapan ve Antalya’ya kış sezonunda yurtdışından futbol takımı getiren 2 firma bizleri ziyaret etti. Yer verildiği takdirde Isparta’ya 15 futbol sahası yapmayı düşünüyoruz. Yazın 2 ay boyunca en az 200 tane futbol takımı getirmeyi planlıyorlar. Bu dönem içerisinde Isparta’daki tüm otellerin konaklamalarına da talibiz dediler. Yer aradık, ama bulamadık. Bizim gösterdiğimiz bazı yerler için firmalar çok uzak olduğunu, uzak yerlere futbol takımlarını götürmenin çok cazip olmadığını ifade ettiler. Futbol sahalarının konaklama tesislerine yakın olmasına dikkat etmemiz gerekiyor ki burası cazip hale gelsin. Gelen futbol takımlarını şehir içerisinde tuttuğumuz zaman antrenman saatleri dışında çıkacakları diğer restoranlar, kafeler, alışveriş merkezlerinde ciddi ekonomik hareketlilik olacak” diye konuştu.


200 FUTBOL TAKIMI GELMESİ DEMEK
EN AZ 10 BİN KİŞİ GELMESİ DEMEKTİR

Bu konuda Süleyman Demirel Üniversitesi ile çalıştıklarını kaydeden Vali Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kampüs alanında müsait yer bulduğumuz taktirde 15 futbol sahası planlıyorlar. Başka yerlere de bakıyoruz. 1 sene olmadan bu futbol sahalarını tamamlayıp, spor turizmi özellikle futbol turizmi konusunda da Isparta’mızı aranır bir şehir hale getirmeyi planlıyorlar. Özellikle rakımımız, hava kalitemiz ve Davraz’la bütünleşmesi faktörlerinin bütünleşmesini bir arada değerlendirdiğimiz zaman arkadaşlar çok önemli konumda olduğumuzu söylüyorlar. Davraz, yüksek rakımlı kamplar için çok ideal bölge. Futbolcular, basketçiler, atletler gibi sporcuların mutlaka yüksek rakımlarda belli dönem geçirmeleri gerekir. Davraz Dağımız ve Isparta’mızın merkezini entegre edecek bir çalışma planlıyorlar. Isparta’mıza 200 futbol takımı gelmesi demek en az 10 bin kişi gelmesi demektir. Onların 15 gün burada kamp yaptığını düşünürsek 150 bin geceleme demektir. Bunun ekonomik getirisini bizi izleyenler hesaplasın.”