Isparta’nın geleceğine yön verecek 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ile ilgili belediyeler ve ilgili kamu kurumları görüşlerini sundu ve bununla ilgili bir rapor hazırlandı. Haziran ayı meclis gündemine alınan Plana ilişkin itirazlar görüşülerek, rapor doğrultusunda düzeltmelerin yapılması istenecek.

Isparta’nın geleceğine yön verecek olan 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nın daha önce İl Genel Meclisi’nde sunumu yapılmış ve çok tartışmalara neden olmuştu. Bu sunumun ardından belediyeler ile kamu kurumlarından plana ilişkin görüş istenmiş ve bu görüşler doğrultusunda meclis komisyonlarının bir rapor hazırlaması talep edilmişti.

Belediyeler ve ilgili kamu kurumları Çevre Düzeni Planı’na ilişkin görüşlerini İl Genel Meclisi’ne ulaştırdı. Bu görüşler doğrultusunda komisyonlar da bir rapor hazırladı. İlimizin geleceğini planlayacak olan 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’na ilişkin rapor, İl Genel Meclisi’nin pazartesi günü başlayacak olan Haziran ayı toplantılarında tartışmaya açılacak ve karara bağlanacak.