AKFEN HOLDİNG Yönetim Kurulu Üyesi Erciyas, Şehir Hastanesi'nin ticari alanları ile ilgili karı vermediklerini, Isparta esnafının mutlu olmayacağı bir uygulama yapmayacaklarını söyledi.
 
Isparta Şehir Hastanesi inşaatını yapan AKFEN HOLDİNG'in iki numaralı isminden önemli açıklamalar. Kanal 32'de yayınlanan "Ne Var Ne Yok?" programının canlı yayın konuğu olan AKFEN HOLDİNG Yönetim Kurulu Üyesi ve Murahhas Azası İrfan Erciyas hastanenin Isparta’ya çok büyük değer katacağını söyledi.
 
Erciyas, hastane inşaatının harfiyat çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek şu açıklamaları yaptı: "Şehir hastanemiz en geç 2016 yılının Ekim ayında tamamlanacak. Muhtemelen daha erken tamamlayıp teslim edeceğiz. Hastaneyi tıbbi cihazları dahil anahtar teslim Sağlık Bakanlığı'na teslim edeceğiz. Sağlık hizmetleri dışında kalan hizmetleri biz vereceğiz. 900'ün üzerinde insanımız şirket üzerinden çalışacak.

Yaklaşık 200 bin m2'lik kapalı alan olacak. 204 poliklinik olacak. 2262 araçlık otopark yapılacak. 18 ameliyathane olacak. 25 yıllığına kiralayacağız. Ticari alanların kiralama yetkisi bizde. Ancak ne yapılacağı konusunda karar verilmedi. Toplumun ihtiyaç duyacağı işyerleri olacak. Ispartalı hemşerilerimiz rahat olsunlar. Kesinlikle Ispartalıların, esnafın istemediği bir karar almayacağız. Isparta’nın mutlu olmayacağı bir şey şey yapmayız, karar almayız.

Hasta yakınlarının kalacağı bir otel veya üniversite öğrenci yurdu yapıp -yapmama noktasında karar vermedik. Alacağımız kararı kamuoyu ile paylaşacağız. Şehir Hastanesi Isparta’nın tek kalemde aldığı en büyük yatırım. 573 milyonluk bir yatırım. Bu hastane ile Isparta önemli kazanımlara sahip olacak." AKFEN HOLDİNG Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Erciyas, hastanenin yer seçimini kendilerinin yapmadığını, Sağlık Bakanlığının mutlaka gerekli değerlendirmeleri yaptığını belirtti. Erciyas, yap-işlet-kirala modelinin çok uygun bir model olduğunu belirterek, bu sistemle devletin finans sorununu ortadan kaldırdığını, diğer sektörlerde de uygulanma kararının alındığını söyledi.