Isparta’nın tek kadın milletvekili adayı olan Ayşe USTA, Ankara’da AK Parti milletvekili aday tanıtım toplantısı kapsamında Başbakan Sn. Ahmet DAVUTOĞLU ile bir araya geldi. 

Ak Parti Isparta milletvekili adayı Ayşe USTA aktif çalışma hayatını bürokrasi ve siyasetin merkezi başkent Ankara’da sürdürürken doğduğu toprakları hiçbir zaman unutmadığını belirtti. USTA, bugüne kadar kazandığı bilgi, birikim ve tecrübesini Isparta’nın hizmetine sunmak için bu güne kadar coşkuyla çalıştığını ve bundan sonra da daha büyük bir azim ve heyecanla yola devam edeceğini dile getirdi.

Ankara’da yıllarca yaşamış olmasının çok önemli kazanımları olduğunu vurgulayan USTA, iş, sanat ve siyaset çevresindeki önemli isimlerin katkısını alarak Isparta ile ilgili her türlü problemin anında çözülmesi için gece gündüz demeden çalışacağını söyledi. 

Aşye USTA Kimdir?

1971 yılında Isparta’nın Yalvaç ilçesinde doğdu. Memur bir ailenin çocuğu olması nedeniyle ilk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. 1992 yılında ilk adımımı attığı iş hayatında uzun yıllar medikal sektörde yöneticilik yaptı. Tüm zorluklara rağmen 2003 yılında ofis mobilyaları konusunda iç mimari, tasarım ve uygulama çalışmaları gerçekleştiren kendi şirketini kurdu. Kuruluşundan bu güne kadar gerçekleştirdiği çalışmalarla elde ettiği başarılar, Türkiye’de kadının iş hayatında aktif rol alabileceğini göstermiş ve kadın girişimciliği konusunda rol model olmuştur.

USTA, sivil toplum kuruluşlarının önemli bir misyona sahip olduğu günümüzde, Türkiye’de birçok başarılı sosyal sorumluluk projesine imza atan Beyaz Ay Derneği ve Ensar Vakfı Ekonomi Kulübü’nde aktif çalışmalarına devam etmektedir.

1990 yılında başlayan siyasi hayatı, 14 Ağustos 2001 tarihinden bu yana AK Parti bünyesinde devam eden USTA, 26 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirilen AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 3. Olağan Büyük Kongresi’nde MKYK üyeliğine seçilmiş ve Kadın Kolları MKYK üyesi olarak Genel Merkezin onayı ile Ekonomi Komisyonu Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür.

Uzun yıllar önce çocuklarım için ara verdiği öğrenim hayatına “öğrenmenin yaşı yoktur” diyerek İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünde devam etmektedir. Dört çocuk annesidir.