Ak Parti Milletvekili Adayı Doç. Dr. Suat Kolukırık 2023 Isparta'sını nasıl yapılandıracaklarını 12 Haziran'dan itibaren Valilik, belediye, üniversite, sivil toplum örgütleri ve sendikalar ile beraber belirleyeceklerini söyleyerek " Suat Hoca ölü yatırımların değil canlı yatırımların temsilcisi olacak. 2023'te nitelikli insanların yerleşmek için can attıkları bir İsparta'yı kurmamız gerekiyor" diye konuştu.

Ak Parti Milletvekili adayı Suat Kolukırık kendisinin ilk planın ise Isparta'ya bir sabah uçağı getirmek olduğunu söyleyerek Ali Haydar Öner'in kanatlı otobüs eleştirisine "birileri istediği kadar kanatlı otobüs desin. Bu millet artık uçakla seyahat etmeye alıştı. 50 bin öğrenci olan bu şehrin öğrencileri ailelerinin yanına uçakla gidip geliyor. Allah nasip ederse 12 hazirandan sonra Isparta'ya bir uçak seferi daha gelmesi için çaba göstereceğim" dedi.

HALKIN KORKULARI İLE İKTİDAR OLAMAYA ÇALIŞIYORLAR

Ak Parti Milletvekili adayı Doç. Dr. Suat Kolukırık seçimlerle ilgili değerlendirmelerini ve seçim sonrası planlarını açıkladı. Kolukırık "Isparta'nın mayasında işbirliği vardır. Isparta her zaman iktidarın parçası olmuştur" diyerek bu işbirliği ile 2023 Isparta'sının nasıl şekillendireceğinin planlanacağını söyledi.

Muhalefet partilerini eleştiren Kolukırık MHP ve CHP'nin halkın korkuları üzerinden iktidar olmaya çalıştığını söyleyerek "Ak Parti ilk günden beri bölgesel milliyetçiliğin, dini milliyetçiliğin ve etnik milliyetçiliğin karşısında olmuştur. Çünkü biz Ak Parti kadroları yaratanı, yaratılandan ötürü sevdik. Şimdi CHP ve MHP korku üzerinden iktidar olmak için çalışıyor. Eskiden beri politikaları aynı aman
Aman terör artıyor, milliyetçilik elden gidiyor bize oy verin. Bu ülkeden önceden de aman komünizm geliyor diyerek insanları korkuttular.

Komünizm kendiliğinden yıkıldı gitti. Laikliğin veya milliyetçiliğinde hiçbir yere gittiği yok. CHP ve MHP boşuna halkın korkuları üzerinden iktidar olmaya çalışmasın" dedi.

GELECEĞİ KURGULAMAYAN YOK OLUR

Geleceğin Türkiye'sini ve 2023'ün Isparta'sını bu günden kurgulamak gerektiğini belirten Ak Parti Milletvekili adayı Suat Kolukırık "İsparta bir güldür. Bu gül solmasın, soldurmayalım diye çalışıyoruz. Geleceği kurgulamayanlar yok olmaya mahkumdur. Isparta'nın geleceğini kurgulamalıyız. Üniversite, valilik, belediyeler, sivil toplum örgütleri, sendikalar ve hükümet olarak bir araya gelerek ortak akıl belirlemeli ve 2023'ün Isparta'sını ne şekilde oluşturacağımızı belirlememiz gerekiyor" diye konuştu.

Şehrin markasını belirlemek için 12 haziran sonrası bir çalışma yapılması gerektiğini söyleyen Suat Kolukırık "Ak Parti milletvekillerinin 12 Haziran sonrası Isparta için en önemli hazırlıkları şehrin markasını belirlemek. Isparta'nın markasının ne olacağını belirleyerek buna uygun yapılanmaya gideceğiz. Isparta'ya çağrımız istikrar sürmeli güllerimiz solmamalıdır" dedi.

ISPARTA'NIN PAZARINI DEĞERLENDİRMESİ GEREKİYOR

"Biz milletin vicdanının sesiyiz. Milletin vicdanının ak kalan yeriyiz. Marshall yardımları ile başlayan ekonomik dışa bağımlılık sorununu bitiriyoruz. IMF ile anlaşmayarak borçları ödeme yoluna giden Ak Parti iktidarı borçların büyük çoğunluğunu ödedi.

Kalan kısmını da seneye ödeyip bitireceğiz" diye konuşan Kolukırık Türkiye'nin ekonomisinin borçtan kurtulacağını söyledi.

Ak Parti Milletvekili adayı Suat Kolukırık Isparta'nın pazarını değerlendirmesi gerektiğini söyleyerek "Isparta'nın bir pazarı var. Bu kentin bir pazarı olduğunun kanıtlarından biri Dereboğazından Antalya'ya ulaşan yolun, Burdur üzerinden Antalya'ya ulaşan yoldan daha işlek olmasıdır. Dereboğazı yolu 6 kilometre daha uzun olmasına rağmen insanlar Isparta üzerinden seyahat etmeyi istiyor. Biz bu kentin pazarını değerlendirmesini istiyoruz" diye konuştu.

ISPARTA'YA İKİNCİ UÇAK SEFERİ GELECEK

Isparta'nın uçak seferi sayısının artması gerektiğini söyleyen Suat Kolukırık "Suat Hoca ölü yatırımların değil canlı yatırımların temsilcisi olacak.

2023'te nitelikli insanların yerleşmek için can attıkları bir İsparta'yı kurmamız gerekiyor. İsparta'ya büyük beyinler geliyor. Bu kent büyük beyinlerin, nitelikli insanların geldiği bir kent bu durumu daha ileri götürmek için çalışmalıyız.

Bu nedenle şayet Allah nasip ederde vekilliğe gelebilirsem İsparta'ya birde sabah uçağı koyacağız. İnsanlarımız artık uçağı kullanıyor. Birileri istedikleri kadar kanatlı otobüs desin. İnsanlarımız artık uçağın rahatlığına alıştı. 50 bin üniversite öğrencisi olan bu kentin öğrencileri hafta sonu ailelerinin yanında olmak için uçak kullanarak İstanbul'a gidiyor" dedi.

ALMAN PARLAMENTER GİBİ ÇALIŞMALIYIZ

Ak Parti Milletvekili adayı Suat Kolukınk İsparta'nın sürekli geliştiğini belirterek "Ben bu kente ilk geldiğimde saat 21 oldu mu bu kentte hayat dururdu. Ne IYAŞ vardı. Ne şehir evleri bu kadar moderndi.

En lüks görünen evler Anadolu mahallesindeydi. Şimdi insanlar ve şehir çok yol kat etti, çok değişti. Bu gelişimin belli bir hedef doğrultusunda devam etmesi gerekiyor" diye konuştu.

Türkiye'nin savunmasının ülke sınırları içinde kalarak yapılamayacağını ifade eden Suat Kolukınk "Alman parlamenterler gibi çalışmalıyız. Sadece Ankara'da vekil ofmak yeterli değildir. Dünyanın her köşesinde Türkiye'yi temsil etmeliyiz. Biz çıkıp Teksas'ta bir üniversitede Türkiye'yi anlatmalı ve lobi yürütmeliyiz.

Sadece Ankara üzerinden Türkiye'yi savunuyoruz demek hayali bir savunmadır. Ak Parti oturan bir parti değil, sahada oyuncuları olan birtakım" dedi.

YEDEK KULÜBEMİZ DİĞER PARTİLERE AÇIK

Ak Parti'nin iyi oyuncu kadrosuna sahip bir takım olduğunu belirten Kolukınk "Ak Parti'nin iyi bir takımı var. Şimdi milli takım olan Ak Parti takımını oyundan düşürmek isteyenler boşa çaba harcıyor. Ak Parti sahadaki oyunu en iyi şekilde devam ettirerek 2023 Türkiye'sini kuracak. Bu süre içinde diğer partilerdeki oyuncularda oyuna katılmak isterlerse Ak Parti'nin yedek kulübesi o partilerdeki oyunculara her zaman açıktır" diye konuştu.

İstanbul için çılgın proje benzeri projelerin İsparta içinde yapıldığını söyleyen Kolukınk "Bizim sadece İstanbul içtn değil Türkiye'nin her yeri için çılgın projelerimiz var. İsparta içinde çılgın projelerimiz var. Başbakanımız 2 haziran'da İsparta'da yapacağı mitingde bu çılgın projeleri açıklayacak.

Başbakanımız günde 18 saat çalışıyor. Başbakanımızın bu yoğun çalışma temposu ile 2002 yılından bu günlere gelebildik. Başbakanımızın bu temposunu örnek alarak daha az uyutmalı, daha çok çalışmalıyız. Bunu sadece siyasilere söylemiyorum. Tüm halkımız için geçerli. Bütün Türkiye bu şekilde düşünmeli. Hayat bir bumerangtır. Ne atarsan o geri döner" dedi.