İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç İsparta'ya daha fazla turist çekebilmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Kılıç'ın çalışmalarla ilgili açıklaması şöyle:

"Türkiye'nin gül bahçesi Isparta, gerçekleştirilen çalışmalar ve yatırımlarla ülke turizmi içindeki payını ve önemini giderek artırmakta, İsparta coğrafyası üzerinde sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri ile her yıl daha fazla ziyaretçi ağırlamaktadır. Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarla, varolan bu talebi daha da yoğunlaştırmak ve turizm sektörünün sürdürülebilir bir gelişme içerisinde büyümesini sağlayarak, İlimizin ekonomik   gelişme ve kalkınma sürecindeki ivmesini yükseltmeyi amaçlamaktadır.

İstanbul As Teknoloji Bilim Limited Şirketi, şehirlerarası otobüs koltuklarının arkasındaki eğlence (film, müzik, reklam vb. yayınların yer aldığı) ekranlarının FUNTORA markası adı altında üreticisi olup, bugüne kadar 70'in üzerinde şehirlerarası otobüs firmasının 1400'e yakın aracına multimedya ürününün montajını yapmıştır.

Uygulamasını yaptığı aralarında, Varan, Ulusoy, Kamil Koç, Pamukkale, Seç Turizm, Çayırağası, Uludağ Turizm, Çanakkale Turuva, Dadaş, Has Turizm, Nilüfer, Kütahyalılar, Van Gölü Seyahat gibi yaklaşık 79 firmanın yaklaşık 100.000 koltuk arkası ekranında reklam ve anket yönetim sistemi As Teknoloji tarafından işletilmektedir. 

     Bu çerçevede, ilimiz turizmine bir katkı sağlamak ve iç turizm hareketliliğinin hem böl-gelerarası kalkınmışlık dengesi hem de Türkiye toplumunun birbirini daha yakından tanıması açısından tarih, doğa ve kültür bilincinin gelişmesi için yukarıda adı geçen önemli otobüs firmalarının koltuk ar-kası ekranlarda yolculara izletilmek üzere Müdürlüğümüzce İsparta Tanıtım DVD'si As Teknoloji Bilim Limited Şirketi'ne gönderilmiştir".