Türkiye’nin en önemli tabiat parklarından birsi olan Sütçüler Yazılı Kanyon Tabiat Parkında ziyaretçi sayısı artarak devam etmektedir. 

Özellikle Antalya’ya gelen yabancı turistlerin ve yurt içi turların ziyaret ettiği Yazılı Kanyon Tabiat Parkı; Zengin bitki örtüsü, yaban hayatı ve seyrine doyum olmayan doğal güzellikleriyle cazibe merkezi konumundadır. Tarihi (Aziz Paul Yolu) “Kral Yolu”nun da geçtiği kanyon tapınak ve kaya yazıtları ile tarihi önem arz etmektedir. Bu doğrultuda inanç turizmi ön plana çıkmaktadır.

Yaklaşık 600 hektarlık Yazılı Kanyon Tabiat Parkı’nda kızılçam, kızılağaç, saçlımeşe, çınar, ardıç, ceviz, pırnal meşesi, keçiboynuzu, akça kesme, defne, zeytin, sandal, sakız, tespih, mersin, alıç, karaçalı, laden, katırtırnağı, zakkum, yaban gülü, sarmaşık, eğrelti gibi bitki türleri ile domuz, yaban keçisi, tilki, porsuk, su samuru, tavşan, sincap, kartal, kızıl akbaba, doğan, güvercin, üveyik, keklik gibi yabani hayvanlar bulunmaktadır.

Sütçüler Yazılı Kanyon Tabiat Parkı işletmecisi Bekir Acar, gün geçtikçe ziyaretçi sayısının arttığını belirterek; “Yazılı Kanyon Tabiat Parkı herkesin gelip görmesi gereken bir yer. Arkeolojik yazıtlar, zengin endemik-aromatik bitki örtüsü ve faunası doğa severler açısından mükemmel bir yer. Ailecek gelinerek sabah köy kahvaltısı, öğlen et ve balık çeşitlerinin yenilebileceği bir yer. Buraya gelen günübirlik ziyaretçilerin yanlarında herhangi bir piknik malzemesi getirmesine gerek yok. Çünkü burada her şey mevcut, komşularına oturmaya veya çarşıya gezmeye gider gibi gelmeleri yeterli” dedi.

Babası Mustafa Acar ile birlikte kanyon işletmeciliği yapan genç, dinamik, karizmatik ve aynı zamanda turizm fakültesi mezunu olan Bekir Acar, Türkiye’nin en uzun ikinci yürüyüş yolu güzergahında bulunan Sütçüler Yazılı Kanyon Tabiat parkının Hıristiyan alemi için çok önemli bir yer olduğunu ifade ederek; İnanç turizmi açısından ziyaretçi sayısını daha da arttırmak için kanyon içersinde geçilemeyen birkaç noktanın iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. 

6. Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğüce hazırlanan uzun devre gelişim planı çerçevesinde önemli yatırımların yapıldığına vurgu yapan Bekir Acar; Bu plan çerçevesinde yapılacak projeler ile ziyaretçi sayısının daha da artacağını ifade ederek; yaptığı istatistik sonuca göre 2017 yılı turizm sezonu içersinde kanyona 77 farklı il plakasının giriş yaptığını söyledi.

19 yaşında işletmeciliğe başlayan Bekir Acar, gençlere de bir öneride, tavsiyede bulunuyor; “Ülkemizin kalkınması için gençlerimizin üretmesi, ticaret yapması lazım. Bu ülkenin genç, dinamik müteşebbis gençlere ihtiyacı var. Bu potansiyel, bu azim bizim gençliğimizde mevcut.”  

Kanyonu turizmin başkenti Antalya’ya bağlayan melikler köprüsünün açılmasının bölge açısından çok iyi olduğunu belirterek sözlerini tamamlayan Bekir Acar; “Melikler köprüsü Antalya, Burdur ve Isparta açısından çok iyi olmuştur. Turizm, tarım, madencilik, kültürel ve sosyal hayata önemli katkıları olacaktır. Bu köprünün yapılmasında büyük katkısı olan Milletvekilimiz Sayın Süreyya Sadi Bilgiç’e bölge insanı olarak çok teşekkür ediyorum. Şu an sezon içerisinde burada 11 kişiyi istihdam ediyorum. Köprü sayesinde önümüzdeki yıllarda ziyaretçi sayısının artmasıyla birlikte çalışan sayısı da artacaktır” dedi.