FARKLILIĞIMIZI ISPARTA’YA VE BÖLGEYE HİSSETTİRECEĞİZ

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Diler, işyeri eğitimi odaklı bir eğitim anlayışı uygulayacaklarını belirterek ortak akıla ve sektörel işbirliklerine dikkat çekti.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, rektör yardımcıları, dekanlar ve medya sorumluları ile birlikte basınla kahvaltıda buluştu. 14 Şubat Sevgililer Günü’nü özellikle seçtiklerini belirten Diler, ‘biz Isparta basınını kendimize sevgili tadında dost olarak görüyoruz’ dedi.

UYGULAMALI EĞİTİMDE ORTAK AKIL

            Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin Türkiye’de pilot olarak kurulan 2 üniversiteden birisi olduğunu belirten Prof. Dr. Diler, işyeri eğitim odaklı bir eğitim anlayışına sahip olduklarının altını çizdi. Üniversite olarak mottoyu ‘uygulamalı eğitimde ortak akıl’ olarak belirlediklerini kaydeden Diler, şu açıklamalarda bulundu:

LOGO 18 BİN KİŞİLİK ANKETLE SEÇİLDİ

            “Üniversitemiz ziraat fakültesi, orman fakültesi, su ürünleri fakültesi köklü eğitim kurumlarından. Bu nedenle geçmişten gelen geleceğe bakan bir üniversiteyiz. Üniversitemiz olarak çalışanlarımız ve öğrencilerimiz ile aidiyet duygusunu oluşturmak istiyoruz. Üniversitemizin logosunu 18 bin kişilik bir anket ile belirledik. Logoyu tasarlayan öğretim üyemize teşekkür ederiz. Ama bizim burada amacımız ortak akıl ile karar almaktı. Önem verdiğimiz husus ortak akıl.

TROYKART KULLANIYORUZ

Üniversite olarak hem çalışanlarımız hem öğrencilerimiz için Troykart ‘Yerli Ödeme Sistemi) kullanıyoruz. Milli ve yerli birsistem. Kamu bankamız tarafından hazırlanmış, kendi yazılımımış. 40 bin kişiye ilgili banka tarafından ücretsiz olarak dağıtıldı.

AKADEMİ KURUL TOPLANTILARI

Göreve geldiğimizden bu yana 12 ilçe ve 1 merkezdeki tüm yüksekokullarımızın ve fakültelerimizin Akademik Kurul toplantılarına iştirak ettik. Halktan ve akademisyenlerden kopuk çalışma içerisinde değiliz.

SEKTÖREL DANIŞMA KURULU

Uygulamalı Bilimler Üniversitesi anlayışına uygun olarak SEDAK’ı kuruyoruz. Sektörül Danışma Kurulu oluşturduk. Her 3 ayda 1 ya da 6 ay da bir danışma kurulumuzu toplayacağız. Isparta için alacağımız kararları birlikte alacağız.

YÜKSEKÖĞRENİMDE 7-1, 3+1 VE 8+3 MODELİ

Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olarak diğer üniversitelerden farklı olarak işyeri eğitimlerini önemsiyoruz. Tüm fakültelerimizde 7+1 modelini uygulayacağız. 7 dönem teorik eğitim, 1 dönem de işyeri eğitimi uygulayacağız. Öğrencilerimiz 16 hafta boyunca işyeri eğitimi alacak. MYO’larda 4 dönemin 3 dönemi teorik, 1 dönemi de işyeri eğitimi olacak. Aranan teknik elamanın yetişmesi için bu çok önemli. Turizm Fakültemizde ise 8+3 modelini uygulayacağız. Bu fakültede okuyan öğrencilerimiz her dönemin sonunda yaz döneminde işyeri eğitimi alacak. Türkiye’deki turizm sezonu olan 1 Mayıs ile 30 Eylül arasında işyeri eğitimi verilecek.

KENEVİR PROJESİ

Hükümetimizin önemsediği kenevir üretimi konusunda büyük bir proje hazırlıyoruz. Kağıt, izalasyon, tekstil, otomotiv gibi sanayilerde kullanılan endüstriyel kenevir için proje hazırladık. Ziraat, orman, su ürünleri ve teknoloji fakültelerimiz işbirliğinde bu projeyi hazırladık. Üniversitemiz ve Isparta adına güzel bir projeyi hayata geçireceğiz. Kenevir üretimi kapsamında henüz 19 il var. Milletvekillerimizin desteğiyle Isparta’yı da 20.il olarak kapsama aldıracağımıza inanıyorum. ISUBÜ olarak farklılığımızı şehre ve bölgeye hissettereceğiz.”

İŞTE ISUBÜ 6 FAKÜLTE

-Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi

-İşletme Fakültesi (yeni kuruldu)

-Orman Fakültesi

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi

-Teknoloji Fakültesi

-Turizm Fakültesi

2 YÜKSEKOKUL

-Yabancı Diller Yüksekokulu (yeni kuruldu)

-Yalvaç Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler YO

1 Enstitü

-Lisansüstü Eğitim Enstitüsü

17 MYO

-Aksu

-Atabey

-Eğirdir

-Gelendost

-Gönen

-Isparta

-Keçiborlu

-Senirkent

-Sütçüler

-Şarkikaraağaç

-Şarkikaraağaç Turizm

-Teknik Bilimler

-Uluborlu

-Uzaktan Eğitim

-Yalvaç

-Yalvaç Teknik Bilimler

-Yenişarbademli