Isparta - ​Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, Isparta’da 11 adet projeleri bulunduğunu ifade ederek, bunların toplam bedelini 658 Milyon TL olarak açıklandı. 2018 yılında Isparta’da yaklaşık 240 Milyon TL harcayacaklarını belirten Çobanoğlu, Dereboğazı ve Dostluk yolu hakkında da bilgi verdi.
 
İl Koordinasyon Kurulu’nun önceki gün gerçekleştirilen yılın üçüncü toplantısında Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, kurumun İlimizdeki yatırımları hakkında bilgi verdi. Çobanoğlu, Dereboğazı yolunda Isparta tarafından 18 km’lik kısmın tamamlandığını belirtirken, Isparta-Burdur arasındaki yolda da çalışmaların devam ettiğini söyledi.

ÖDENEK VE ÇALIŞMA ŞARTLARINDA EKSİĞİMİZ YOK
Isparta’da 11 adet projeleri bulunduğunu anlatan Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, bu projelerin toplam bedelini 658 Milyon TL olarak açıkladı. Çobanoğlu, yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi: “Önceki yıllarda 146 milyon lira harcandı. 2018 yılı 136 milyon lira ödeneğin yüzde 100’ü harcandı. 2018 yılında Isparta’da yaklaşık 240 milyon liralık harcama yapacağız. Isparta ilinin tamamında ne ödenekte ne de çalışma şartlarından kaynaklanan hiçbir eksikliğimiz yoktur. Çalışmalarımıza programlarımız dahilinde kesintisiz olarak devam etmekteyiz.

16 KM BÖLÜNMÜŞ YOL HEDEFLEDİK
Isparta’da 2018 yılında 16 km bölünmüş yol hedefledik. Bu kesimde Madenli-Şarkikarağaç arasındadır. Burada çalışmalarımız devam ediyor. Yılsonunda bu yolu bitirmeyi hedefliyoruz. 2018 yılında Eğirdir-Mahmatlar kesiminde sıcak karışımı tamamlayıp hizmete açmıştık.

EĞİRDİR GEÇİŞİ HAZİRAN’DA YAPILACAK
Isparta-Eğirdir yolunda Migros kavşağı tamamlandı, peyzajı bitmek üzere. Eğirdir şehir merkezine kadar yolun tamamı sıcak karışım olarak tamamlanmıştır. Eğirdir’in girişinde drenaj çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki sene Haziran ayında Eğirdir geçişindeki çalışmaları tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

DEREBOĞAZI YOLUNDA ISPARTA TARAFINDAN 18 KM TAMAMLANDI
Isparta-Antalya dereboğazı yolunda Isparta’dan 18 km’lik Ağlasun ayrımına kadar ki yol tamamlandı ve hizmet vermeye başladı. Geçen yıl da Ağlasun’a kadar olan kısmı sıcak karışım olarak tamamlamıştık. Bu proje yaklaşık 3 katrilyonluk içerisinde 20 km tünel olan bir proje. Yatırım programına alınmıştı. Önümüzdeki aşamalarda bakanlığımızın bize verdiği programla takip edeceğiz. Isparta için önemli bir konu. Çalışmalar Antalya’dan da devam ediyor. İhale programına teklif ettik. Belli süreçte ihalesi mutlaka yapılacaktır.

Isparta-Burdur dostluk yolu iki şehri birbirine bağlayan 21 km’lik bir yol. Bunun projesi 7’si Isparta, 7’si Burdur olmak üzere 14 km’dir. Çalışmalara Yakaören köyü mevkiinde başladık, altyapı çalışmalarına başladık. Burada bir gecikme yok. Vatandaşın talebi doğrultusunda ürünlerini almaları için bekledik. Dostluk yolu kesintisiz olarak devam etmektedir.

3 TANE ÜST GEÇİT YAPILIYOR
Isparta 3 tane üst geçidimiz devam etmektedir. Üst geçitlerimizin birisi Jandarma mevkii, birisi Afyonkarahisar yolu diğeri de Modernevler Mahallesi üzerindedir.  Bunları 2018 yılı sonunda yaya üst geçidi olarak hizmete açacağız.”

GÜLSES GAZETESİ