BAŞDEĞİRMEN’İN ISPARTARAY PROJESİ GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ve ekibi Isparta’ya geldi. Genel Müdür Apaydın, 1.etapta Isparta Gar-SDÜ, SDÜ-KYK, 2.etapta da Gar-OSB-Havaalanı-Kara Havacılık Okulu arasında banliyö treni ile taşımacılık yapılabileceğine ilişkin ön fizibilitenin yapıldığı açıkladı.

 AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’in projeleri daha göreve gelmeden hayata geçiyor. Başdeğirmen’in Ulaşım Projeleri kapsamında açıkladığı ISPARTARAY Projesi için TCDD’den önemli bir adım geldi. TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, genel müdür yardımcıları ve Afyon Bölge Müdürü ile birlikte Isparta’ya geldi. Isparta Tren İstasyonu’nda AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen ve Milletvekili Mehmet Gökgöz ile buluşan TCDD Genel Müdürü Apaydın, ISPARTARAY için yapılan fizibilitenin olumlu olduğunu müjdeledi.

Tren İstasyonu’nda incelemelerde bulunan Genel Müdür Apaydın, “Sayın Şükrü Başdeğirmen ISPARTARAY Projesi’ni açıklamadan önce şahsımı bilgilendirdi, fikrimizi aldı. Biz de Şükrü Bey’in bu ufku geniş, vizyoner projesi için çalışmalara başladık. Isparta Garımızı ve demiryolu hattımızı değerlendirdik. Fizibilite raporu hazırladık. Uzman arkadaşlarımızın yaptığı fizibilite çalışmasında 1.etapta Gar-SDÜ, SDÜ-KYK ikinci etapta da Gar-OSB-Havaalanı-Kara Havacılık Okulu arasında banliyö seferlerinin yapılabileceğini gördük.

Bu çalışma için altyapımızın uygun olduğunu gözlemledik. Bugün buradayız. Sayın Başkan Adayımızın kamuoyuna açıkladığı ISPARTARAY ile ilgili proje çalışmasına hemen başlıyoruz. Biz TCDD olarak altyapısını hazırlayacağız. Gar-SDÜ-KYK arasındaki ulaşım için ilave demiryolu yapacağız. İkinci aşamada ise OSB’ya kadar sefer düzenlenecek. Bu altyapı çalışması bittikten sonra Isparta Belediyesi’nin kullanımına sunacağız. Bu hat üzerinde gidecek olan trenlerimiz elektrikli olacak. Böylece daha ekonomik bir ulaşım sağlanmış olacak” dedi.

​TCDD Genel Müdürü Apaydın, yine Başdeğirmen’in projeleri arasında yer alan Gül Park-Millet Bahçesi Projesi’ni de desteklediklerini söyledi. Gar içerisinde bulunan alanın millet bahçesi olarak kullanılabileceğini belirten Apaydın, mevcut binaların da bir protokol ile kullanım için Belediyeye devredilebileceğini sözlerine ekledi.

ISPARTARAY HAYIRLI-UĞURLU OLSUN

​TCDD Genel Müdürü Apaydın’a Isparta inceleme gezisinde Genel Müdür Yardımcısı İsmail Çağlar, Bakım Daire Başkanı Fahrettin Yıldırım, Etüt-Proje-Yatırım Daire Başkanı Mesut Yaman, Emlak Daire Başkan Yardımcısı Kubilay Karagül ile Afyon Bölge Müdürü Adem Sivri de eşlik etti.

​AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen de TCDD Genel Müdürü Apaydın’a ilgi ve alakasından ötürü teşekkür ederek “Sayın Genel Müdürümüzün bu ziyareti bizleri onurlandırdı ve mutlu etti. Isparta kamuoyu ile paylaştığımız ISPARTARAY Projesi inşallah gerçeğe dönüşecek. Bizim projelerimizin hepsi ayağı yere basan, gerçekçi projeler. TCDD’nin bu desteği ISPARTARAY projesinin nedenli önemli ve gerçekçi olduğunu gösteriyor.

İnşallah 31 Mart’tan sonra ISPARTARAY Isparta halkımızın ve üniversite öğrencilerimizin hizmetine girecektir. Garımızdaki atıl alanlar da GÜL PARK olarak düzenlenecek, Isparta’nın sosyal hayatına önemli bir zenginlik katacaktır” diye konuştu.