Ekonomi Bakanlığının 1-30 Eylül tarihleri arasında teşvik belgesi verdiği yatırımların listesi Resmi Gazetede yayınlandı. Yayınlanan listeye göre Isparta iki yeni yatırıma teşvik belgesi aldı. Yatırımlardan biri turizm diğeri ise eğitim sektöründen. Koç Turizm Tesisleri San ve Tic. AŞ. Aldığı teşvik belgesi ile 7 milyon 740 bin TL yatırım yaparak 3 yıldızlı 70 yatak kapasiteli yeni bir otel açacak. Yapılacak yatırımla 21 kişiye istihdam sağlanacak. Rota Koleji Özel Eğitim hizmetleri tarafından yapılacak ortaokul yatırımı ile yıllık 258 öğrenciye eğitim verilecek. 1 milyon 50 bin TL’lik yatırım 20 kişiye istihdam sağlayacak. Isparta’nın Eylül ayında teşvik belgesine bağlanan 2 yatırımının sabit yatırım tutarları toplamı 8 milyon 790 bin TL, yatırımlar sonucunda 41 kişiye istihdam sağlanacak. 

Ekonomi Bakanlığı tarafından Eylül ayı içinde verilen teşvik belgeleri listesi Resmi Gazetede yayımlandı. Isparta 2 yeni yatırım için teşvik belgesi aldı. Isparta’nın aldığı teşvikli yatırımlardan biri 3 yıldızlı yeni otel yatırımı. 70 yatak kapasiteli olacak otel yatırımının sabit yatırım tutarı 7 milyon 740 bin TL. 21 kişiye istihdam sağlanacak yatırımı Koç Turizm Tesisleri San. ve Tic. AŞ. yapacak. Alınan teşvik belgesi ile yatırımcıya KDV istisnası, 3 yıl sigorta primi işveren hissesi desteği, %55 vergi indirimi ile %20 oranında YKO destekleri, verilecek.    

BİR ÖZEL OKUL YATIRIMI DAHA

Isparta’da Eylül ayı içinde teşvik belgesi alan bir diğer sektör ise eğitim oldu. Isparta’da giderek artan özel okul yatırımlarına bir yenisi daha eklendi. Rota Koleji Özel Eğitim Hizmetleri Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılacak 1 milyon 50 bin TL’lik yatırım ile kurulacak özel ortaokul bünyesinde yıllık 258 öğrenciye eğitim hizmeti verecek. Yatırım sonucunda 20 kişiye istihdam sağlanacak. Yatırımcıya ise KDV istisnası, %80 Vergi indirimi, %40 YKO, 7 yıl sigorta primi işveren hissesi ile faiz desteği sağlanacak.  

ISPARTA’DAN BİLECİK’E GES YATIRIMI

Öte yandan her dönem en çok teşvik belgesini alan GES yatırımları konusunda bu ay Isparta pas geçerken, Isparta merkezli bir firma Bilecik’e yapacağı GES yatırımı için teşvik belgesi aldı. Oral Enerji İNŞ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Tarafından Bilecik’te 1 MW kapasiteli GES yatırımı teşvik belgesine bağlandı. Yatırımın tutarı 3 milyon 755 bin TL, yatırım sonucunda iki kişiye istihdam sağlanacak.