SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Isparta’da ikinci üniversitenin Eğirdir ya da Yalvaç’a kurulabileceğini ve oralardaki altyapının buna uygun olduğunu bildirdi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, şehir altyapısının tamamlanması sonrası Isparta’da 3 tane bile üniversite kurulabileceğini bildirdi. Avrupa'da bir kasabada dahi 2-3 üniversitenin bulunduğuna dikkat çeken İbicioğlu, "Isparta birkaç üniversiteyi hak eden bir özelliğe sahip. İnşallah yakın zamanda biz de bunlarla ilgili çalışmalar yaparız, altyapısal destekler sunarız" dedi.

EĞİRDİR İSTEMİŞTİ AMA O BUTİK ÜNİVERSİTE OLMASINI İSTİYOR 

Öte yandan 2. üniversite fikri ortaya çıktıktan sonra Eğirdir harekete geçmiş ve bunu ilçeye kazandırmak istediğini bildirmişti. Fakat İbicioğlu, "Eğridir’de butik bir turizm üniversitesi olabilir. Merkeze ise 2. bir üniversite kurulabilir. Yalvaç'ta üniversite olarak belli altyapıyı tamamladık. Oraya da kurulabilir. Isparta’da şehrin cazibesini de artırmamız lazım. Bizim kampusun de cazibesini artırmamız lazım. Antalya'ya her gün her saat başı uçak var. Diyarbakır'a Antalya'dan uçak var. Adana, Gaziantep, Berlin, Ukrayna'ya uçak var. uçak olmayan yer neredeyse az. Öğrenci gelirken ulaşım imkânlarına da bakıyor. Biz Isparta’yı alıp Akdeniz Bölgesine götüremeyeceğimize göre üniversitemizi Bursa, İstanbul, Antalya'daki üniversitelerden daha cazip hale getirmemiz gerekiyor. Bu yönde çalışıyoruz" diye konuştu.

DİĞER İLLERDE UYGULAMALARI VAR

Son olarak İbicioğlu, Isparta’da bir konumlandırma stratejisi ortaya çıkararak teknik ağırlıklı bir ikinci üniversite kurulabileceğini dikkat çekerek, "Diğer illerde bunun uygulamaları var. Teknik ya da sosyal bilimler katılabiliyor. Zaman geldiğinde bunların altyapısı konuşulur" şeklinde konuştu.