GÜNAYDIN; “VATANDAŞLARIMIZ M. SİNAN CADDESİ YERİNE BELEDİYE OTOPARKINA PARK EDEBİLECEKLER”

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın dün saat 15.00’de alt yapı ve asfalt çalışmaları yapılan Mimar Sinan Caddesi ile Kaymakkapı Meydanında incelemelerde bulundu. Belediye Başkan Yardımcıları ile ilgili daire müdürlerinin de katıldığı inceleme sonrası gazetecilere bir açıklama yapan Başkan Günaydın şunları söyledi; “Bilindiği gibi şehrin göbeğinde iyileştirme ve güzelleştirme çalışmalarına girmiş bulunuyoruz. Bu doğrultuda ilk olarak geçtiğimiz ay Cumhuriyeti Caddesinin alt yapı, asfalt ve ışıklandırmasını yaptık. Şimdi ise Mimar Sinan Caddemizin alt yapı ve asfalt ile ışıklandırmasını yapıyoruz.

Bu caddemizin devamında asfalt ve ışıklandırma çalışmalarını Kaymakkapı Meydanında da aynı şekilde yapacağız. Şehrimiz için çok güzel düşüncelerim var, şehrimiz için radikal kararlar alıyoruz. Bu doğrultuda; Mimar Sinan Caddemize ve dolayısıyla bunun uzantısı olan Kaymakkapı Meydanına şuanda bisiklet yolu yapıyoruz. Mimar Sinan Caddemizdeki alt yapı ve asfalt çalışmalarımız tamamlandığı zaman bu caddemizde park yasağı uygulaması başlatacağız. Zaten, caddenin kenarlarında cepler yapıyoruz Buralarda vatandaşlarımız sadece indi – bindi yapabilecekler ama araçlarını park edemeyecekler. Mimar Sinan Caddesi boyunca Belediyeye kadar yan yana 60 araç park edilebiliyor. Biz bu 60 araçlık park olayını Belediyemizin altındaki park alanını genişleterek çözüyoruz. Vatandaşlarımız araçlarını cadde üzerine değil, belediyemizin altındaki parka park edecekler hem de araçları hem güvenli hem sigortalı olacak. Bakın çok güzel düşünce ve projelerimiz var.

“BİZİM POPÜLİSTLİKLE İŞİMİZ OLMAZ”

Ancak, bu kararlarımızı da bazıları siyasete hatta çirkin siyasete alet etmeye çalışacaklardır. Ama biz işimize bakıyoruz. Biz popülist yaklaşımlar içinde olmayacağız. Bizim popülistlikle işimiz yok. Bilindiği gibi Isparta’mız en yaşanabilir 81 il arasında 5. Sırada yer aldı. Bu öyle sıradan bir başarı değildir. Bu önemli bir başarıdır. İnşaallah biz bu dereceyi daha da öne alarak birinci olmayı hedefliyoruz.

“60 ARAÇLIK OTOPARKI 120 ARACA ÇIKARIYORUZ”

Şehrin en merkezi yerlerinde çalışıyoruz. Büyük projelerimizi hayata geçirmeye başladık. Bunların başında gelen otopark sorunu konusuna eğiliyoruz. Bu doğrultuda Belediye’nin altındaki 60 araçlık otoparkı, oradaki kullanılmayan depo ve diğer ardiyeleri de bozup otopark yaparak 60 araçlık daha genişletiyoruz ve 120 araçlık otoparka çeviriyoruz.

“3 CADDEDE 3 YIL İÇİNDE OTOPARK YASAĞI BAŞLATACAĞIZ”

Cumhuriyet ve Mimar Sinan Caddelerinin alt yapı ve asfalt çalışmalarının ardından 6 Mart Caddesine gireceğiz. Burayı da aynı bu iki caddemiz gibi ışıklandıracağız. Bu üç cadde için çok güzel düşüncelerimiz var. Mimar Sinan Caddesi biter bitmez park yasağı uygulaması başlatacağız. Ardından, 3 yıl içinde de Cumhuriyet ve 6 Mart Caddelerinde de park yasağı olacak. Yani, caddenin bir ucundan baktığımızda diğer ucu görünecek. Park etmiş araçlar olmayacak.

“BİSİKLET YOLU YAKLAŞIK 60 KM. UZUNLUĞUNDA OLACAK”

Bahsetmiş olduğum bu projeleri 1 ila 3 yıl arasında bitirmeyi planlıyoruz. Özellikle caddelerde yapacağımız bisiklet yolları ile vatandaşlarımız kendilerini daha özgür hissedeceklerdir. Mimar Sinan Caddesi, Kaymakkapı Meydanı ve Süleyman Demirel Üniversitesine kadar uzanacak bisiklet yolu yaklaşık 60 km. uzunluğunda olacaktır” dedi.