Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Isparta'da 5 bin salep soğanı ekimi yapıldı.

Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada, bu yıl Isparta'da 5 bin salep soğanı ekimi yapıldığı, ekilen soğanların gelecek yıl ormanla buluşturulacağı belirtildi.

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde 2014 yılında 10 bin 600, 2015 yılında 15 bin 800 ve 2016 yılında da 20 bin dekar alanda envanter çalışması yapan ekiplerin, bu alanlardan salep için uygun olan yerlerde dikim gerçekleştireceği ifade edildi.

"Ormanlarımızı saleple donatacağız"

Bakan Eroğlu, gelir getirici birçok tür için hazırladıkları eylem planlarının uygulandığını belirterek şunları kaydetti: 

"Biz ormanlarımızda vatandaşlarımıza gelir elde etmeleri için ne yapabiliriz diye düşündük ve birçok eylem planı hazırlayarak hayata geçirmeye başladık. Salep Eylem Planı da bu eylem planlarımızdan sadece biri. Salep üretimi için uygun olan Isparta bölgemizde de gerekli çalışmalara başladık. Ormanlarımızı saleple donatacağız ve köylülerimize ek gelir sağlayacağız. Bu yıl için 5 bin soğan ektik ve önümüzdeki yıl bunları toprakla buluşturacağız, Isparta'mıza hayırlı olsun."