AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, muhalefetin yaptığı eleştirilere yanıt verdi.

7 Haziran seçimleri için son dönemece girildi. Siyasi parti liderleri ilimizi ziyaret ederek seçmene sesleniyor. Bugün de MHP Lideri Devlet Bahçeli Isparta’ya gelerek hem partililere hem de seçmene seslenecek. Liderlerin Isparta mitingleri sonrası esen rüzgâr da kendini gösteriyor. Son olarak ilimize gelen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu hem birçok müjde verdi hem de muhalefete önemli uyarılarda bulunmuştu. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, miting sonrası gündemi değerlendirdi.

AK PARTİ’NİN DERDİ TEK BAŞINA İKTİDARDAN ÖTEDİR

Seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini ve adayların inşallah 7 Haziran seçimlerinde hem Türkiye genelinde hem de Isparta’da büyük bir başarıyı beraberinde getirerek büyük bir zafere imza atacaklarına hiç kuşkularının bulunmadığını açıklayan Zabun, ‘’Muhalefet partileri koalisyon hesapları yaparken AK Parti tek başına iktidar hesabının ötesine geçmiş bir partidir. AK Parti’nin derdi tek başına iktidar olmak demek değildir. AK Parti o konuyu, o çıtayı gerilerde bırakmıştır.  AK Parti, meclise Anayasayı tek başına değiştirebilecek çoğunluğa ulaşmanın derdindedir. Artık bu cuntacı zihniyetin ortaya koyduğu sistemi düzenleyen 1982 Anayasasının rafa kaldırılması, sivil, katılımcı, tüm ülkenin unsurlarını içinde barındıracak, bireylerin mutlu olabileceği yepyeni bir anayasal sistemi getirmenin derdindeyiz. AK Parti Anayasayı değiştirdikten sonra Türkiye’de iktidar da muhalefette ve diğer mekanizmalar da çok daha güzel işlemeye başlayacaktır’’ dedi.

BİZLER BİRİLERİ GİBİ ASLI ASTARI OLMAYAN POPÜLİST SÖYLEMLERİN İÇİNE GİRMEDİK

Öte yandan hiçbir zaman popülist söylemlerin içine girmediklerini ifade eden Zabun, ‘’Birileri bugün dayanağı olmayan, aslı astarı olmayan ve ülkenin gerçekleriyle bağdaşmayan popülist vaatler sunarken biz hiçbir zaman seçim politikası anlamına gelebilecek popülist söylemlerin içinde bulunmadık. Ülkenin gerçekleriyle uyuşan, ayakları yere basan projeler ortaya koyduk. Hamdolsun geride bıraktığımız 13 yıl iktidar sonrasında vaat etmiş olduğumuz projeleri tek tek gerçekleştirdik’’ diye konuştu.

BİRİLERİ 16 MİLYONLUK YATIRIMIN ÇIĞIRTKANLIĞINI YAPARKEN BİZ ISPARTA İÇİN 6 MİLYAR TL’Yİ HİZMETE SUNDUK

Diğer taraftan bugüne kadar söyledikleri her şeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Zabun, muhalefete de göndermede bulunarak şöyle devam etti; ‘’Isparta’da dün şehir hastanesi dedik, bugün onun temeli atıldı ve hızla inşaatı yükseliyor. Modern, sağlık idari merkezleri dedik. Birçoğu bitti, inşaatı devam edenler var. Isparta-Konya arası duble yol dedik. Bu konuyla ilgili çalışmalar son derece hızlı ve titizlikle sürdürülüyor. Etap etap yapım ihaleleri gerçekleşiyor. Dereboğazı yolunda fiilen çalışılan 2 etap söz konusu. Bu 2 etabın dışında arada kalan bölgeyle ilgili hem Sayın Başbakanımızla görüştük. Hem de Antalya milletvekili olacak Sayın Bakanımız ilgileniyor. Dereboğazı yoluyla Isparta, Antalya’ya bağlanmış olacaktır. Ayrıca Isparta-Burdur Dostluk yolunu önemsiyoruz. Bunun da proje çalışmaları devam ediyor.  Bunlar tamamlandıktan sonra hızlıca ihale aşamasına geçilecek. Isparta bir üniversite şehri. Geldiğimizde 20 binlerde olan öğrenci sayısı bugün 70 binlere dayandı. Bunlar kendiliğinden olmadı. Ciddi yatırımlar gerektiriyor. Bu yatırımları biz sessiz sedasız yaptık. Birileri sadece 16-17 milyonluk yatırımın çığırtkanlığını yaparken biz Isparta’da iktidarımız boyunca 6 milyar TL civarında yatırımı hizmete sunduk. Biz her zaman çığırtkanlığını yapmak yerine hizmeti koyup vatandaşın önüne koymayı uygun gördük. Bunların içinde cari giderler ile personel giderleri dahil değildir. 6 milyar TL sadece yatırım bedellerinin toplamıdır. Birileri sadece işyeri fabrika yapıyoruz diyerek ayyuka çıkartırken biz sadece son 2-3 ay içinde 200 kişinin çalıştığı çağrı merkezini Isparta’nın hizmetine sunduk. Oradaki hedefimiz yılsonuna kadar 1000 kişidir. İstihdamla ilgili çok ciddi çalışmalarımız var.

AK PARTİ GELDİ ISPARTA’NIN HAYALLERİ GERÇEK OLDU, OLMAYA DA DEVAM EDECEK

Tarımsal anlamda çok ciddi desteklerimiz oldu. Tarım kapasitesi, tarım yatırımları itibariyle Isparta ilk sıralarda. Sağlık ve eğitimde de ilk sıralardayız. Birçok alanda birçok kenti geride bırakmış bir Isparta’dan bahsediyor. Bizim iktidar dönemimizde Isparta hep yaşanabilir kentler arasında yer aldı. Biz gelmeden doğalgaz diye bir şeyi Isparta’da hayal edemezdi. Bunlar AK Parti iktidarından önce hayal edilemeyecek şeylerdi.’’