Vali Vahdettin Özkan, BAKA ve TKDK gibi kurumlar sayesinde bu yılsonunda Isparta ekonomisine 63 milyon TL girdi sağlamayı başarmış olacaklarını bildirdi. Özkan, ayrıca bu yatırımlar sayesinde 400 kişiye de istihdam sağlandığını duyurdu.
  
Vali Vahdettin Özkan. Isparta’da kırsal kalkınma hamlesini başlattıklarını duyurdu. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) Isparta’ya katkılarını aktaran Özkan, "Isparta kırsal kalkınma planında yer alan stratejik amaçlar doğrultusunda çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Bu anlayışla BAKA, IPARD ajansı gibi kurumların bu yöndeki gücünü kullanarak, kırsal ekonominin gelişmesi ve istihdam imkânlarının artırılması, kırsal çevrenin iyileştirilmesi ve doğal kaynakların sürdürülebilirliğinin oluşturulması, kırsal yerleşimlerin sosyal ve fiziki imkânlarının geliştirilmesi, kırsal toplumun beşeri sermayesinin geliştirilmesi ve yoksulluğun azaltılması hedefleniyor. Bunlar tabi stratejik amaçlar. Bu stratejik amaçları geliştirmek yolunda emin adımlarla yürüyoruz. Ulusal ve Uluslararası kaynaklardan desteklenme faaliyetlerimiz devam ediyor" dedi.

23 PROJEYE YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ VERİLDİ

Öte yandan Isparta’da IPARD ve BAKA'nın destekleriyle çok güzel projelere imza attıklarını bildiren Özkan, şöyle devam etti; ''Kalkınma Ajansı'nın desteklerine baktığımızda tarımda özellikle modernizasyon ve kırsal kalkınma sağlanması amacı doğrultusunda.2010-2013 dönemlerinde BAKA tarafından tarıma dayalı sanayi sektöründe toplam 23 projeye yüzde 50 hibe desteği verilmiştir. Bu da yaklaşık 10 milyon TL civarında bir yatırım gerçekleşmesine vesile olmuştur.

YILSONU İTİBARİYLE 63 MİLYON TL'LİK YATIRIM KAZANDIRILMIŞ OLACAK

Bugüne kadar desteklenen ve sözleşmesi imzalanan IPARD programı kapsamında 109 projemiz var. Bunların toplam bütçesi yaklaşık 65 milyon TL. IPARD programı kapsamında bugüne kadar yaklaşık 32 milyon TL'lik hibeyi Ispartalı çiftçilerimize verdik. Fiziki gerçekleşme yüzde 70-80'lerde. 2014 sonu itibariyle Isparta ekonomisine 63 milyon TL yatırım kazandırılmış ve yaklaşık 400 kişilik istihdam sağlanmış olacaktır. IPARD programını yürüten TKDK, yeni çağrı dönemini başlattı. TKDK. 13'üncü çağrı başvuru ilanına çıktı.

YENİ ÇAĞRİ DÖNEMİNDE DESTEK MİKTARI 187 MİLYON AVRO

Bu çağrı döneminde toplam hibe destek miktarı 187 milyon Avro'dur. Destekleme tedbirlerine baktığımızda su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması alanında mutlaka projelerin hazırlanması lazım. Bu yöremiz açısından önemli. Çiftçi faaliyetlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için ilimizdeki çiftçilerin proje hazırlaması ve TKDK''ya vermesi lazım. Yerel ürünlerin ve mikro işletmelerin geliştirilmesi önemli. Kırsal turizm ilimiz açısından önemli. İlimizde turizmin çeşitlendirilmesi ve projelendirilmesini şiddetle tavsiyesi ediyoruz. Kültür balıkçılığı da ilimiz açısından önemli. Tüm bu başlıklarda ilimizdeki yatırımcıların proje yapıp TKDK'ya sunması ilimizin kalkınması ve işletmelerin kar elde etmesi açısından daha sağlıklı çevre açısı ve iyi yaşam kalitesi için önemli başlıklar ve önemli imkânlar. Yerli yabancı tüm yatırımcıların böyle bir coğrafyaya yatırım yapmalarını ve Isparta’nın gelişmesine katkı sağlamalarını bekliyoruz."