Isparta’ya DSİ 18. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan toplam 32 projenin açılışı ve temeli atımı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından gerçekleştirildi. Bakan Eroğlu; “Isparta’ya 45 proje daha müjdeliyorum. Yatırımlarımız tüm hızıyla sürecek” dedi. 
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çeşitli ziyaretler, açılış ve temel atma törenleri için dün Isparta’ya geldi. Dün saat 09.00’da Ankara’dan yola çıkarak saat 12.00’de Isparta’ya ulaşan Bakan Eroğlu ilk olarak Ulu Camiinde Cuma namazını kıldı ve ardından programına başladı. 
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Cuma namazı sonrası ilk olarak Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret etti ve ardından Süleyman Demirel Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ‘Temel Atma ve Açılış’ Törenine katıldı. 
 
Saat 14.00’de başlayan buradaki törene; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanı sıra Vali Vekili Niyazi Can, Ak Parti Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldırım, Orman Genel Müdürü, Ak Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş ve tüm Ak Parti teşkilatı mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
 
Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından törende kürsüye ilk olarak Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldırım geldi. Özkaldırım konuşmasında; “Bugün Isparta’da toplam 32 adet projemizin adımını atacağız. Bu 32 projenin 15’inin açılılışı yapacağız, 17’sinin ise temelini atacağız. Bu projeler hayati öneme sahip projelerdir. Ülke olarak hedefimiz 2023 vizyonudur. 2023 yılına kadar Dücnya ülkeleri arasında ilk 10 ülke arasına girmektir. 
 
Bugün Isparta’ya kazandıracağımız 32 projenin 6’sı Gölet, 6’sı Sulama ve 20’si de Taşkın Koruma tesisidir. Bu projelerden 10 köy, 2 Kasaba, 4 Mahalle yararlanacaktır. Isparta için 55’i gölet olmak üzere toplam 80 adet projemiz bulunmaktadır” dedi. 
 
Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel de törende yaptığı konuşmada; “Bilindiği gibi Orman ve Su İşleri Bakanımız sayın Veysel Eroğlu Afyonlu ve dolayısıyla Isparta’yı iyi biliyor. Bu Bölgenin Bakanı. Orman Genel Müdürümüz de Ispartalı. Dolayısıyla bugün sayın Bakanımız ilimize 32 proje kazandırıyor. Bu projeleri bazıları bilerek görmek istemeyebilir. Görmezden gelebilir. Ancak, biz hizmetlerimize projelerimize devam edeceğiz. 
 
Buradan Isparta Belediyesine ve Belediye Başkanı sayın Yusuf Ziya Günaydın’a şunu söylemek istiyorum. Darıderesi Göletini bir an önce teslim al ki, Darıderesi – 2 projesi hayata geçirilebilsin. Bu proje için Bakanlığımızın kaynağı var, parası da var. Her şey hazır yani. Ancak, sayın Başkan burayı teslim almadığı için ikincisine başlanamıyor. 
 
Belediye Başkanımızın yüzünden dere ıslahı ve yer tahsisleri gerçekleştirilemiyor. Eğer, Isparta’da çok büyük bir yağmur yağar ve can ve mal kaybına neden olan sel baskınları yaşanırsa bunun sorumlusu asla biz olmayız. 
 
Belediye Başkanımızı buradan son defa uyarıyorum. Gelin şu Darıderesi ıslah ve yer tahsislerini gerçekleştirin. Aksi takdirde olanlardan biz sorumlu olmayız” dedi. 
 
Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de konuşmasında; “Bizler Ak Parti hükümeti olarak orman köylüsüne sahip çıkıyoruz. Başta Eğirdir Gölü olmak üzere Kovada Gölü Milli Parkı, Gölcük Tabiat Parkı için  Çevre Koruma planı yapıyoruz. Bugün de burada 32 ayrı projenin temel atma ve açılışını yapacağız. Sayın Bakanımızın 45 proje müjdesi var” dedi. 
 
Daha sonra kürsüye gelen Vali Vekili Niyazi Can da konuşmasında; “Toprak ve su insanlar için son derece önemli unsurlardır. Özellikle suyun tasarruflu kullanılması esas alınmıştır. Devletimizin Isparta’mıza özel bir önem verdiğini görüyoruz. Bu bizi son derece mutlu ediyor. Bunun bilincindeyiz” dedi. 
 
Törende son konuşmayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptı. Eroğlu da konuşmasında; “Bilindiği gibi bugün tarih olarak 8 Mart. Yani Dünya Kadınlar Günü. Buradan tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Güller ve Göller Diyası Isparta’ya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Başkanımızın da Isparta’ya bir gönül bağı var. Buraya geleceğimi söylediğimde çok mutlu oldu. Selam getirdim kendisinden sizlere. 
 
Bende bu bölgenin insanıyım. Bilirim ki, misafir bir yere giderken boş gitmez. Mutlaka hediyelerle gider. İşte bende bugün Isparta’ya projelerle geldim. Isparta’ya yapacağımız yatırımın tutarı 374 milyon TL idi, bunu dün akşam son yaptığımız çalışmalarla 391 milyon TL’ye çıkardık. Bugün de burada 32+2 toplam 34 projenin temelini atacağız veya açılışını yapacağız. 
 
Bin günde bin gölet projesi sürüyor. Bu kapsamda Isparta’ya toplam 36 adet Gölet yapacağız. Hükümet olarak hedefimiz 2023’tür. Buna bizler hazırız, Isparta hazırdır. Şuanda Bakanlığım bünyesinde 4 binden fazla Gölet veya Taşkın Sulama şantiyesinde 3 vardiyalı olarak çalışılmaktadır. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak zamanla yarışıyoruz. Bizim için zaman çok önemli. Bu zamana kadar 1500 açılış yaptık. 18 milyon dekar alanı sulamaya açtık. 113 dev tesis yaptık. 
 
Isparta Belediyesi’ne aslında önemli bir katkı sunuyoruz. Zira, Darıderesi Göletini yaparak Isparta’nın içme suyu için Eğirdir’den gelen su nedeniyle ayda 5 milyon TL daha fazla elektrik parası ödemekten kurtarıyoruz. Sayın Başkan Darıderesi Göletini bir an önce teslim almalıdır. Ayrıca yine Darıderesi – 2 Projemiz hazır ve hemen yapılına başlayacağız. Gerek Darıderesi – 1 ve gerekse Darıderesi – 2 Projelerinin etrafı Orman Genel Müdürümüze buradan talimat veriyorum hemen ağaçlandırılacak. 
 
Orman Bölge Müdürlüğümüz de ilimizde boş durmuyor. Güzel çalışmalar yapıyor. Bölge Müdürlüğümüz bu yıl içinde 551 bin 420 dekarlık alanda toplam 65 milyon fidan dikmiş durumda. Yani, 65 milyon fidanı toprakla buluşturmuş durumda” dedi. 
 
Törende yapılan konuşmaların ardından açılış ve temel atma törenlerine geçildi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, temeli atılan projeleri yapacak tüm müteahhitleri sahneye yanına çağırarak, projelerin daha çabuk bitmesi konusunda hepsiyle ayrı ayrı pazarlık yaptı. Tören, 17 projenin temelinin atılması ve 15 projenin de açılışının yapılması ile sona erdi. Bu konuda iki projenin bulunduğu Sütçüler ve Yalvaç ilçelerine de canlı bağlantı yapıldı. 
 
İŞTE TEMELİ ATILAN VE AÇILIŞI YAPILAN PROJELER; 
 
Temeli Atılan Projeler; Aksu – Karağı Göleti ve Sulaması. Eğirdir – Akdoğan Göleti ve Sulaması. Sütçüler – Ayvalıpınar Göleti ve Sulaması. Yalvaç – Mısırlı Göleti ve Sulaması. Yalvaç – Eyüpler Göleti ve Sulaması. Yalvaç – Kırkbaş Göleti ve Sulaması. Aksu – Karacahisar Köyü Taşkın Koruması. Aksu ilçe merkezi yan dereleri taşkın koruması. Atabey ilçe merkezi taşkın koruması. Gelendost – Yeşilköy taşkın koruması. Gönen – İğdecik köyü taşkın koruması. Isparta merkez yan dereleri taşkın koruması. Merkez Çukurköyü taşkın koruması. Senirkent – Garip Köyü 2. Kısım arazisi Taşkın koruması. Sütçüler – Pınarköy taşkın koruması. Ş. Karaağaç – Yeniköy Taşkın koruması. Ş. Karaağaç Muratbağı Köyü ve arazisi taşkın koruması. 
 
Açılışı yapılan projeler: Merkez Yakaören Köyü Göleti Sulaması. Aksu Koçular Köyü Sulaması. Yalvaç Bağkonak Göleti sulaması. Yalvaç Kurusarı Göleti sulaması. Gönen – Güneyken YAS Sulama Şebekesi. Gelendost Balcı Köyü Taşkın Koruması. Sütçüler Kesme Kasabası Taşkın Koruması. Uluborlu Güreşyeri ve Kurudere Taşkın Koruması. Eğirdir Sevinçbey Köyü Taşkın Koruması. Eğirdir Aşağıgökdere Köyü Taşkın Koruması. Ş. Karaağaç Çaltı Köyü Taşkın Koruması. Ş. Karaağaç Örenköy Göleti Armutlu Deresi Taşkın Koruması. Ş. Karaağaç Salur Köyü Taşkın Koruması. Yalvaç Sücüllü Kasabası Taşkın Koruması. Senirkent Uluğbey Topal Deresi Taşkın Koruması.