Isparta OSB yanındaki 67 bin m2’lik arsaya Afyon – Özdilek modeli tesis yapmak için çalışmalara başlandı. Hedef her açıdan ilgi çeken bir tesis yapmak.

Isparta İl Özel İdaresine ait Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi yanındaki 67 bin m2’lik arazi için çalışmalara başlandı.Daha önce de gündeme gelen ancak somut bir gelişme yaşanmayan ana yolun bitişiğindeki araziye Afyon – Özdilek modeli bir tesis yapılması planlanıyor.

Edinilen bilgilere göre önümüzdeki tesisin yap – işlet – devret modeli ile yapılmasının düşünüldüğü, projenin hazırlanmasının ardından ihaleye çıkılacağı öğrenildi. Araziye tesis yapmak için taliplilerin bulunduğu, proje üzerinde çalışmaların sürdüğü belirtildi.Yetkililer, OSB, Havalimanı, Kara Havacılık Okulu gibi önemli merkezlerin yakınındaki tesisin Afyon’daki tesislerden daha cazip olması için çalışmalar yapıldığını belirterek:“Tesisin bünyesinde Isparta’yı temsil eden bütün özellikler, restauranttan, yöresel ürün satış merkezlerine, aileler için tesislerden AVM’ye kadar her şey bulunacak.

Şu aşamada henüz ismini açıklamak istemeyen proje sahipleri, Hem yolu kullananlar tesisten faydalanabilecek, hem de bölge insanımız günü birlik tesisler olacağı için aileleri ile keyifli zaman geçirebilecek. Bu şekilde çok yönlü bir projenin ortaya çıkmasını istiyoruz. Bu tesis yapıldığı takdirde Isparta ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak, önemli kazanımlar yaşanacaktır. Ciddi bir istihdam sağlanacağı gibi, bölge bir cazibe merkezi haline gelir.

Bundan sonraki süreçte ise Isparta üzerinden Antalya bağlantısını daha fazla sağlamak” şeklinde konuştular.