Gül iki sanayi sitesi yönetim kurulu başkanı ve üyeleri yönetim kurulu başkanı mehmet boyacının önderliğinde bilim sanayi ve teknoloji bakanlığına çıkartma yaptılar. gül iki sanayi sitesi yönetim kurulu başkanı mehmet boyacı ve üyeler bakanlık ziyaretinde ilk olarak bilim sanayi ve teknoloji bakanlığı müsteşar yardımcısı ramazan yıldırım ile görüştüler. yapılan görüşmede gül iki sanayi kooperatifinin sorunları ve talepleri müsteşar yardımcısına iletildi.

Müsteşar yardımcısı ramazan yıldırım da istenilen talepler hususunda bakanlık olarak çalışmalar yapıldığını ve gerekli yardımların kooperatife yapılacağını söyledi. daha sonra gül iki sanayi sitesi yönetim kurulu başkanı mehmet boyacı ve üyeler bilim sanayi ve teknoloji bakanlığı müsteşar yardımcısı faruk şekerci ile görüşdü. görüşmede kooperatifin sorunları ve talepleri bilim sanayi ve teknoloji bakanlığı müsteşar yardımcısı faruk şekerciye iletildi.

Bilim sanayi ve teknoloji bakanlığı müsteşar yardımcısı faruk şekerci gül iki sanayi sitesi yönetim kurulu başkanı mehmet boyacı ve üyelere çok yakın davranarak yardımcı olacağını söyledi.

Kooperatif heyeti müsteşar yardımcısı faruk şekerci ile görüştükten sonra bilim sanayi ve teknoloji bakanlığı sanayi bölgelerinden sorumlu genel müdür yaşar öztürk ile görüştü. gül iki sanayi sitesi yönetim kurulu başkanı mehmet boyacı ve üyeler son olarak bilim sanayi ve teknoloji bakanı dr. faruk özlü ile görüştü. görüşmede söz alan mehmet boyacı sayın bakanımıza bizi kabul ettiği için çok teşekkür etti.

İlk olarak ısparta belediye başkanımız yüksek mimar yusuf ziya günaydın ın çizmiş olduğu sanayi projemiz sayın bakanımıza arz edildi. sayın bakanımız fuar alanı ile, modern dükkanları olan, yolların 25-30 metre olduğu ve şehir merkezine uzaklığından dolayı sanayi projesini çok beğendi. sanayi yapılacak alanın tarla vasfında olduğunu sayın bakanımıza ilettik.daha sonra sanayi yapılacak alanda arsa kamulaştırma noktasında arsa sahipleri ile yaşadığımız sorunları sayın bakanımıza ilettik. sayın bakanımız sanayilerden sorumlu genel müdür yaşar öztürk’e bu konu ile ilgili ısparta valiliği ile görüşerek sorunların çözülmesini istedi. hükümetimiz tarafından ıspartamıza çok modern olarak yapılan şehir hastanesinin yanında atıl durumda bulunan işyerlerinin şehir hastanesine yakışmadığı sayın bakanımıza iletildi. arsa kamulaştırma noktasında bakanlığın kredi vermesi yönünde talepte bulunuldu. sayın bakanımız bununla ilgili çalışmalar yapılacağını ve koopertatifimize her türlü desteğin verileceğini söyledi. sayın bakanımız dr. faruk özlü, kooperatif arsaları alındıktan sonra sanayi bakanlığımızın ve hükümetimizin alt yapıya yüzde iki faizli 2 yıl ödemesiz 13 yılda ödemeli 100 kredi desteği verdiğini, üst yapıyada 60 kredi desteği verildiğini söyledi. yapılacak olan sanayinin alt yapısının bedelsiz olarak ısparta belediye başkanımız tarafından yapılacağını söyledik. hatta temiz su hattının çekildiğini söyledik. sayın bakanımıza arsa kamulaştırmamızın devam ettiğini ve arsaları ne kadara aldığımızı söyledik. ısparta milletvekili plan ve bütçe komisyon başkanı süreyya sadi bilgiç ve Isparta belediye başkanı yüksek mimar yusuf ziya günaydının sanayi projemize destek verdiklerini bakanımıza ilettik.

Sanayi projemizin ısparta belediye meclisinde onaylanarak şehir planına işlendiğini ve sanayi alanı üzerindeki arsalarda kooperatifimiz adına şerh olduğu sayın bakanımıza ilettik. sayın bakanımız dr. faruk özlü sanayilerin şehir dışına taşınmasıyla ilgili olarak kanun tasarısının hazırlandığını ve çalışmalar yapıldığını referandumdan sonra çalışmaların hızlanacağı ve küçük ölçekli sanayilerle ilgili çok güzel projelerin hazırlandığını söyledi.

Sayın bakanımız büyüyen türkiyeye modern sanayilerin yapılacağını söyledi. son olarak söz alan gül iki sanayi sitesi yönetim kurulu başkanı mehmet boyacı bilim sanayi ve teknoloji bakanı dr. faruk özlü’ye bizleri kabul ettiği için çok teşekkür etti. sayın bakanımızı 12 mart 2017 pazar günü yapılacak genel kurulumuza davet etti. sayın bakanımız bakanlık tarafından bir temsilciyi genel kurulumuz için görevlendireceğini söyledi.