Isparta Belediyesi, şehir merkezinde başlatmış olduğu alt yapı ve asfalt çalışmaları çerçevesinde daha kurul kararı ile sökülen Gül Heykelini başka bir yere yeniden dikmeye hazırlanıyor.

2 DEFA YAPILAN GÜL HEYKELİ KURUL KARARIYLA KALDIRILDI

Bilindiği gibi; Isparta’mızın simgelerinden olan ‘GÜL’ konusunda Isparta Belediye Başkanı Yusuf Günaydın’ın talimatlarıyla yapılan ve her biri 9 metre uzunluğundaki iki Gül’den oluşan ‘Dev Gül Heykeli’ 12 Haziran 2012 tarihinde Kaymakkapı Meydanına dikilmişti. Ancak, Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Tarihi Bedesten Kapalı Çarşısı yanındaki yola dikilen heykelin görüntüyü engellediği ve Bedesten’in tarihi özelliğini bozduğu gerekçesiyle kaldırılmasına karar vermiş ve söz konusu heykel kurulun kararı çerçevesinde 15 Ocak 2013 tarihinde kaldırılarak yerine öncekine göre daha kibar ve küçük boyutta yaptırılan Gül Heykeli konulmuştu. Ancak, Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu bu Gül Heykelinin de kaldırılmasına karar verdi ve ikinci Gül Heykeli de 27 Şubat 2014 tarihinde kaldırılmıştı.

GÜNAYDIN; “GÜL ISPARTA’MIZIN SİMGESİ VE VAZGEÇİLMEZİDİR”

Isparta’nın tüm ülkede ve hatta dünyada Gül ile tanındığını ve Gül’ün Isparta’nın simgesi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kurul kararıyla kaldırdıkları ikinci Gül Heykeli’nin Isparta Oteli önünde yapacakları geçide konulacağını açıkladı. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Başkan Günaydın; “Bilindiği gibi Belediye olarak şehrin alt yapısına büyük önem veriyoruz. Bu doğrultuda Cumhuriyet Caddesindeki alt yapı ve asfalt çalışmalarını tamamladık. Şimdi Mimar Sinan Caddesi ile şehrin göbeği niteliğindeki Kaymakkapı Meydanında alt yapı ve asfalt çalışması yapıyoruz.

“GÜL HEYKELİNİ TEKRAR DİKECEĞİZ, HALKIMIZ GÜL HEYKELİNİ ÇOK SEVDİ”

Mimar Sinan Caddemizde önceki haline göre bir değişiklik yaparak bu defa bisiklet yolu da yapacağız. Cadde ayrıca yapılacak olan özel ışıklandırma ile de caddeye ayrı bir görüntü kazandıracak. Bunun yanı sıra Kaymakkapı Meydanında da bir takım değişikliklere gidiyoruz. Bunlardan en önemlisi ise, daha önce kurul kararı yüzünden kaldırdığımız Gül Heykeli’ni tekrar dikeceğiz” dedi.

Demokrat