Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Isparta Milletvekili Mehmet Sait Dilek, gazetecilerle bir araya gelerek çalışmalarını anlattı ve hafta sonu Türkiye Buluşmaları kapsamında Isparta’ya gelen Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek’in programını değerlendirdi ve Çiçek’in Isparta’dan memnun ayrıldığını aktardı. Milletvekili Dilek ayrıca 12 Haziran’da gerçekleştirilecek genel seçimler ile ilgili olarak da hedeflerinin Isparta’da %50’nin üstü olduğunu söyledi.

DİLEK; “MEMUR ZİHNİYETİ İLE HAREKET ETMEK YANLIŞ”

     AK Parti Isparta Milletvekili Sait Dilek, insanların memur zihniyeti ile hareket etmemesi gerektiğini, proje desteklerinden yararlanmaları çağrısında bulundu.

    Isparta'nın bir üniversite ve asker kenti olduğuna dikkat çeken Dilek, bunun yanında turizm ve tarım alanında ciddi yatırımlar olduğunu belirtti. Isparta'nın Türkiye genelinde kırsal kalkınma projelerinden yararlanan ikici il olduğunu anlatan Dilek, vatandaşlardan proje üretmelerini istedi. Dilek, insanların memur zihniyeti ile hareket etmemesini, tarımsal kalkınma ve kalkınma ajanslarının desteklerinden faydalanmalarını tavsiye etti.

“ISPARTA HALKININ BENİ SEVDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

    Milletvekilliği seçimlerinde başka bir yerden aday olup olmayacağı konusundaki soruları cevaplayan Dilek, "Isparta'nın bende ayrı bir yeri vardır, insanların beni sevdiğini düşünüyorum. Hangi köye gitseniz, hangi kasabaya gitseniz iyi kötü bir şeyler yapmışız. Isparta'nın dışında siyaset yapmayı düşünmüyorum. Eser kazandırmak için siyaset yapıyoruz." dedi.

“YAKAÖRENDEKİ GAZ SORUNU ÇÖZÜLECEK”

    Sait Dilek, Eğirdir'de dört yıllık meslek yüksek okulu kurulması için çalışmaların devam ettiğini, Yakaören köyündeki gaz sızdıran kuyunun kapatılması için de finansman sorununun çözüldüğünü aktardı. Dilek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sayın Cemil Çiçek’in Isparta’ya gelmesi bizde bir memnuniyet yarattı.Yaklaşık 1 yıldır bizim Türkiye Buluşmaları çalışmalarımız vardı ak parti olarak. Her ile partimizden üst düzey bir büyüğümüz katılıyor. Neler kazandık? Birincisi; Isparta’nın son halini gördü. Bakanlar Kurulu’unda mutlaka sayın Başbakan’a ve bakanlara bilgi verecek, yaşadıklarını anlatacak, Isparta’daki coşkuyu anlatacak. Bunun yansımaları Ankara’da olacak. Isparta’daki projeleri de kendisine söyledik. En önemlisi; Isparta’da Yakaören’deki gazla ilgili konuda gelinen son noktayı aktardık. TPAO ile bu işte bir anlaşma sağlandı. Bu konuda her türlü desteğin hükümet tarafından verileceği söylenince inşallah onlar da çalışmaya başladılar ve en kısa zamanda bunun sonuçlarını da göreceğiz. Bu işte artık bir çözüm noktasına geldiğimiz söyleyebiliriz. İnşallah ülkemizin yerli firmaları ile bu işi çözeceğiz.

“ULUBORLU VE EĞİRDİR’E 4 YILLIK MYO YAPACAĞIZ”

    İkincisi; üniversitemizin son geldiği noktayı gördü sayın Bakanımız. Isparta’yı artık belli bir yere getirdik ama üniversite vasıtasıyla ilçelerimizi harekete geçireceğiz. Yalvaç’ta biliyorsunuz bu konuda adımlar atıldı. 3 ilçemiz sırada demiştik 4’er yıllık yüksek okul için. Uluborlu, Eğirdir ve Gönen. Uluborlu ve Eğirdir’in de senatodan kararları çıktı. YÖK Başkanıyla da konuşmuştuk, kendisi de gereken desteği vereceğini söylemiştik. Tabi orada nüfus ile ilgili sıkıntımız var. Yani 4 yıllık yüksek okul fakülte anlamında görülüyor ve onun içinde yüksek manada bir nüfus beklentisi oluyor. Nüfusumuzun az olmasına rağmen, ilçelerimizdeki yaz nüfusunu söyleyip biraz abarttık da. İnşallah YÖK Başkanımız da ‘tamam’ dedi. Cemil bey de hükümet kanadı. Tabi YÖK’ten çıktıktan sonra bir de Bakanlar Kurulu’ndan imzadan geçmesi gerekiyor.

“KARA HAVACILIK OKULU İÇİN DESTEK İSTEDİK”

    Yine kendilerine teşekkür ettik, bizim buradaki Kara Havacılık Okulu ile ilgili hükümetin verdiği desteğe de. Son durumu kendileri ile paylaştık ve bir an önce, buradaki firma hangisi olacaksa da. Ankara’da Bakanlığımız ve Genel Kurmay bu konuda çok titiz çalışıyorlar. Yakın zamanda açıklanacağını söylediler bize. O açıklandıktan sonra da şimdi biraz daha hızlandırılması noktasında hükümetin desteğini istedik Cemil bey’den.

“CEMİL BEY ISPARTA’DAN ÇOK MUTLU AYRILDI”

    Eğirdir’deki Özel Hüküm Çalışmalarının olduğunu, o konuda oradaki vatandaşların da sıkıntılarının göz önüne alınıp bu konuda çalışmalarının sonuçlandırılmasını talep ettik. Bu işi de inşallah iyi bir şekilde sonuçlandıracağız.  Cemil bey, yıllardır gelmemesine rağmen Isparta’dan çok mutlu ayrıldığını söyleyebilirim. Gerçekten hoş, insanları samimi, alt yapısı hemen hemen oturmuş, Türkiye’de de aktif sözü geçen bir il olduğunu gözlediğini ifade etti.

“ISPARTA ÜNİVERSİTE ŞEHRİ”

    Bugün tarımda baktığınız zaman Isparta gerçekten Türkiye’nin en iyi illerinden biri. Tarımla ilgili desteklerde hükümet bugüne kadar Isparta’yı ciddi anlamda, özellikle desteklerde Türkiye’de hemen hemen 2. veya 3. il olduk ön çok desteği alan il olarak. Bu konudaki desteğin devamını istedik. Zaten vizyonumuz belli. Biz üniversite şehriyiz, biz hizmet sektörü olan bir iliz. Bunun içerisinde askerlerimiz, Kavra Havacılık Okulumuz var. Davraz Kayak Merkezimiz var. Davraz Kayak Merkezi’nde havalar düzeldiği an, parası hazır, 3. telesiyeji yapacağız. Stad ışıklandırmalarımız sürüyor. 

“ISPARTA TARIMSAL DESTEĞİ EN ÇOK ALAN İLLERDEN BİRİSİ”

     Öte yandan biz bir tarım şehriyiz. Tarımda da zaten bu sene ilk defa destek verdik sigortacılık konusunda. Sigorta kapsamına çiçeği de aldık biliyorsunuz. Bundan sonra hemşehrilerimiz daha rahat olacaklar. Çiçeğe bile zarar gelse onun bedelini inşallah firmalarından alacaklar. Isparta’nın, Türkiye’de en çok desteği alan illerden biri olduğunu hep dile getiriyoruz. Bizim Isparta olarak bundan sonra yapacağımız tek şey proje geliştirmek. Yoksa her türlü imkanımız artık elimizin altında.

“ISPARTA’DAN EN AZ % 50 ORANINDA OY BEKLİYORUM”

     Partimiz bütün Türkiye’de bir anket yaptı. Zaten biz Isparta olarak Türkiye geneli ortalamasını tutturuyoruz. Türkiye genelinde %50 civarında bir oyumuz olduğu ortaya çıktı anketlerimizde. Isparta olarak da %50’nin üstü şu anda görünüyor. İnşallah biz Isparta’mızın %100’ünü kucaklamak istiyoruz. Bir siyasi parti olarak tabi ki bizim hedefimiz, ne kadar vatandaşımızı kucaklarsak o kadar insanımız bizi desteklerse biz bundan memnuniyet duyarız. Bizim tek amacımız insanlarımızın gönlünü kazanmak. Biz halka hizmeti Hak’ka hizmet olarak görüyoruz. Yarın biz olmasak da bu işler devam edecek Isparta’da. Onun için hedef nedir? %50’nin çok çok üstüne çıkmak inşallah. Milletvekili sonuçları ile ilgili olarak da; tabi ki her siyasi parti kendisinin en iyi ve en fazlasını almak için uğraşır. Biz de iktidar partisinin mensuplarıyız. Bizim hedefimiz 4 – 0”.

“ISPARTA’DAN BAŞKA BİR YERDE SİYASET YAPMAYI DÜŞÜNMÜYORUM”

    Isparta dışında siyaset yapar mısınız? Sorusunu cevaplandıran Milletvekili Dilek; “Sayın Başbakanımız insanların nerede faydalı olacağına bakıp karar veriyor. Ben Isparta’dan çok memnun olduğumu ve Ispartalı hemşehrilerimin de bana bugüne kadar aktardıklarına göre, benimle ilgili memnuniyetlerinin olduğunu düşünüyorum. O yüzden iki taraf da birbirini seviyorsa araya girilmez hikayesi gibi. Ben Isparta dışında bir yerde siyaset yapmayı düşünmem. O yüzden de Isparta dışında bir yerde siyaset yapmayı istemem. Bizim siyasete bakışımız, tamamen bir hizmet anlayışı.

     Biz AK Parti’yi rakip anlamında bakmıyoruz. Biz burada hizmet için varız. Biz burada yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatacağız. Bizim amacımız 2023 yılına Isparta’yı nasıl hazırlayacağız, bunu anlatacağız. Bu seçim, bizim 2023’teki Isparta’yı anlatmakla geçecek.

“HERKES BİZE GELMEK İSTİYOR”

     Bize gelmek isteyen çok arkadaş var. Çünkü biz iktidarız. 3’ncü döneme girerken anketlerle hala rakipsiziz ve diğer partilerin tümünün toplamı bizimki kadar etmiyor. Herkes bize gelmek istiyor. Bunu da doğal görmek lazım” dedi.