Isparta’ya hainlik yapmayın

Her gelişmenin ardından kurumları ve toplumu bölmek için dedikodu çıkaranlar Isparta’ya hainlik yapıyor. Bu insanlara izin vermeyelim.

Isparta’da dedikodu mekanizması çok hızlı işler. Bir elin parmaklarını geçmeyen belirli insanlar vardır. Her konu hakkında iftira atar, olmayaı gündeme getirir ve şehrin gündemini oluşturur.

Bu mekanizma son dönemde daha hızlı ve farklı işlemeye başladı. Isparta’da yaşanan her gelişmenin ardından, işin aslını bildikleri halde, ahlaksızca, ilgisi olmayan insanları hedef haline getiriyorlar.

Amaçları belli; Isparta’da kurumları, kurumlardaki kişileri ve toplumun belirli kesimlerini karşı – karşıya getirmek. İnsanların kafasında olumsuz fikirler oluşturmak, kutuplaşmalar yaratmak ve kaostan faydalanmak.

Bu yapılan Isparta’ya hainliktir, Isparta’nın toplumsal barışını bozmaktır. Isparta buna izin vermemelidir. Yoksa gidişat öyle bir nokta ki, birbirimize “düşman” gibi bakmaya başlayacağız.

Son olarak yaşanan Kamu Hastaneleri Birliği idarecilerine yönelik yürütülen soruşturma ve devamındaki gelişmeler. Olay tamamen adli bir vakadır. Böyle bir durumdan iftira ile kurumun içindeki bazı isimleri, aynı meslekteki mesai arkadaşlarını sorumlu tutmak, olaya siyasi hava vermek kadar tehlikeli bir şey olamaz. Kamu Hastaneleri Birliği konusu sıcak örnek olduğu için yazdım.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Aydın ve suçlanan isimler inşiallah yüzlerinin akı ile bu davadan çıkacaktır. Ancak mesele, böyle bir konuyu bile farklı boyuta çıkaranlar, kamuoyuna farklı lanse edenlerin amaçlarıdır.

Bundan bir ay kadar öncede yine önemli bir bürokratın görevden alınması ile ilgili de benzer bir oyun oynandı. Bu oyunu oynayanların isimleri farklı olsa da amaçları aynıydı.

Yaşanan gerçek ile topluma lanse edilenler tamamen farklı. Hal böyle olunca toplumda birlikte yaşayanlar, sürekli yüz yüze bakanlar ve bakmak zorunda olanlar karşı – karşıya geliyorlar. Bunun sonu toplumsal huzursuzluk ve güvensizliktir.

Yapılanlar tabiî ki kasıtlı ve bilerek yapılıyor. Özellikle sosyal medya ve dedikodu mekanizması kullanılıyor. İyi niyetli insanlarda sık sık bu duruma alet oluyor.

Art niyetli merkezler bunu yaparken, farkında olsun veya olmasın sahiplenmeye çalıştıkları insanlara zarar veriyorlar. Sonra da kenara çekilip izliyorlar.

Yine sıcak gündem olduğu için Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Sayın Osman Aydın ve 7 arkadaşının gözaltına alındığı ve serbest bırakıldığı, devam edecek davanın üzerinden gidelim.

Sadece bir örnek vereceğim: Cahil olmayan, Türkiye’deki işleyişi bildiğini zannettiğimiz, veya bildiği halde art niyetli olarak bilmiyor gibi gözüken bazı arkadaşlar şunu söylüyor:”Osman Aydın ve ekibine görevden alınmak için bu operasyon yapıldı. Amaç başka. Osman Aydın tam sözleşme imzalayacaktı, hatta sözleşme Ankara’dan yola çıktı, Isparta’ya gelirken operasyon yapıldı.”

Allah aşkına sistem sözleşme üzerine kurulu bir sistem. Sağlık Bakanlığı Osman Aydın ile devam kararı alırsa, Ankara’ya çağırır sözleşmeyi imzalar. Bu kadar basit. Göreve devam etmek istemezse de sözleşme imzalamaz. Bu da bu kadar basit. Olayı başka bir yöne çekmenin kime ne faydası var?

“Sözleşme Ankara’dan çıkmışta Isparta’ya gelirken operasyon yapılmış.” Hangi çağda yaşıyorsunuz? Böyle bir dedikoduya dahi inanan insanlar var.

Bu ve benzeri bir çok olay. Lütfen herkes sağduyulu davransın ve Isparta’ya, Isparta’nın huzuruna, başarına hainlik etmesin. Aynı kurumların, aynı toplumun içinde insanları birbirine düşman haline getirilmesin, seviye korunsun.

Yoksa bunun bedelini herkes, daha da önemlisi Isparta öder. Aklı Selim her zaman kazanmıştır.