Daha önce 2004-2009 yıllarında bu denli bir değişime tanık olan Isparta yine yatırımlarla baş döndüren günlere hazırlanıyor. Isparta'nın ilk ve tek alt geçidi Daha önceki Ak Partili Belediye Başkanı Merhum Hasan Balaman zamanında yapılmıştı. Aradan geçen yıllarda Isparta sadece çiçekle böcekle uğraştı, ama şimdi yine yatırımlar başlıyor..

RAHAT ULAŞIM İÇİN 3 AYRI YERDE ALTGEÇİT
 
Daha önce Mehmet Tönge Mahallesi kavşağına SDÜ-Şehir arası ulaşım için battı çıktı yapılacağını açıklayan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen 2 battı-çıktı kavşak müjdesi daha verdi.
 
ŞEHİR HASTANESİ BÖLGESİ
​Şehir Hastanesi önünde Miryakefelon Köprülü Kavşağı’ndan çıktıktan 380 metre sonra Sanayi’ye doğru ya da Milli Eğitim-Karayolları arasında battı-çıktı yapılacak. Projesi hazırlanıyor.
 
MERKEZ ISPARTA’YA DOĞRU
​Çevre yolu güzergahında yeni Otogar altında yeni açılan otogar altında Çünür ve Merkez Isparta projesi alanına rahat ulaşım sağlayacak battı-çıktı için çalışmalara başlandı.
 
 Özkanlar 13 yıl önce yapıldı şimdiye kadar Isparta’ya 5 tane daha altgeçit yapılmalıydı
Başdeğirmen, “Isparta’ya en son altgeçit 13 yıl önce yapılmış. 13 yılda ikinci bir battı-çıktı yapılamamış. Bence Isparta’ya bu zamana kadar 5 tane daha altgeçit, battı çıktı yapılmalıydı. Isparta’nın en büyük sorunu trafik” dedi.
 
 Isparta’nın 13 yıl önce tanıştığı şehir içi battı-çıktı kavşakları 13 yıl aradan sonra yeniden konuşmaya ve tartışmaya başladı. Isparta Belediyesi, bu yıl 3 ayrı yerde battı-çıktı kavşak yapacak. Trafiği rahatlatma ve akışı hızlandırma adına önem taşıyan battı-çıktı kavşakların ilki Mehmet Tönge kavşağında SDÜ Batı Yerleşkesi ile Şehir arasında yapılacak. Başkan Başdeğirmen, Mehmet Tönge battı-çıktı kavşağının yapılacağını daha önce açıklamıştı.
 
ŞEHİR HASTANESİ ÖNÜNDE BATTI-ÇIKTI
 
Başkan Başdeğirmen, bugün battı-çıktı adına 2 önemli projesini daha meclis üyeleri ve kamuoyu ile paylaştı. Başkan Başdeğirmen, Şehir Hastanesi bölgesinde Gar Kavşağı (Karayolları kavşağı) ile Çevre yolu üzerinde Merkez Isparta (fuar alanı) istikametinde battı-çıktı yapılması için proje hazırlıklarına başlandığını açıkladı. Başdeğirmen, “ya Şehir Hastanesi-Sanayi istikametinde ya da Milli Eğitim-Karayolları istikametinde bir battı çıktı yapacağız. Proje hazırlıkları devam ediyor. Yakında önümüze gelecektir” dedi. ​
 
10 YIL İLERİSİNİ GÖREMEYECEKSEK BU İŞİ YAPMAYALIM
 
İYİ Partili Mustafa Dülgerbaki, söz isteyerek Mehmet Tönge Kavşağı’nın öncelikli olmaması gerektiğini belirtti. Başkan Başdeğirmen, bunun üzerine “Isparta’ya en son altgeçit 13 yıl önce yapılmış. 13 yılda ikinci bir battı-çıktı yapılamamış. Bence Isparta’ya bu zamana kadar 5 tane daha altgeçit, battı çıktı yapılmalıydı. Isparta’nın en büyük sorunu trafik. Bu eksiklikler nedeniyle bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Planladığımız 3 battı-çıktı da çok önemli. İleriyi görmeliyiz. Bu kavşakların sırası önemli değil. Meddem Hastanesi arkasından bir alternatif bulvar açtık. O hatta çok sayıda yerleşim var, üniversite var. Şehrimizin nüfusunun yarısı o bölgede. 10 yıl sonrasını göremeyeceksek bu işi yapmayalım. Şu an o bölgede müsaitlik var. Müsaitken bu battı-çıktıyı yapmalıyız. Direk üniversiteye sokacağız. Batı ve doğu yerleşkesine hitap edecek.