I- Gelişim Enstitüsü 
II- Bina yapma yarışı

Şu an dâhi kadrosu SDÜ’de olan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Burdur’a hayati dokunuşlarda bulunuyor. «Isparta’nın Kadim Dostu» Prof. Dr. Adem Korkmaz, projelerini anlattı:

I: GELİŞİM ENSTİTÜSÜ: «MAKÜ genel şemsiyesi altında «Burdur Gelişim Enstitüsü» kuracağız. Dünya’nın hangi köşesinde Burdurlu çok iyi beyin var ise bu yapıda olacak. TOBB ile de çalışacağız.»

II: OSB’DE FAKÜLTE: «Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, OSB’de Teknoloji Fakültesi yapacak. Şoförler Odası, Bucak’ta Sağlıklı Yüksek Okulu yapacak. Eğitim ve Bilim Dostları açısından Burdur’da sıkıntı yok. Herkes bina için sıraya giriyor. Mutluyuz.»

Burdur’un, Isparta’ya anlattıkları

Şu an dâhi kadrosu SDÜ’de olan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Burdur’a hayati dokunuşlarda bulunuyor. «Isparta’nın Kadim Dostu» Prof. Dr. Adem Korkmaz, projelerini anlattı:

KADİM DOST ESERLERİ

    Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Burdur’a hayati dokunuşlarda bulunuyor. 
    » 2002’de Öğretim Görevlisi olarak Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Ailesi’ne katılan;
    » 2004’te Yrd. Doç. Dr.
    » 2007’de Doç. Dr.
    » 2013’te Prof. Dr. olan;
    » Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Genel Sekreteri olarak hizmet eden

    Ve şu an dâhi kadrosu SDÜ’de olan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, projelerini Akdeniz’e anlattı.
    Isparta’nın Kadim Dostu Prof. Dr. Adem Korkmaz, Burdur’da MAKÜ genel şemsiyesi altında Gelişim Enstitüsü kuruyor.
    Korkmaz, Dünya’nın hangi köşesinde Burdurlu; bilgisi, fikri ve projesi olan var ise bu şemsiye dilimleri altında bir araya getirmeyi hedeflediklerini söylüyor. Prof. Dr. Korkmaz, Burdur Gelişim Enstitüsü için, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) de destek alacaklarını söylüyor. 

«EĞİTİM VE BİLİM DOSTLARI»NDAN BİNA YAPMA YARIŞI

    SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi iken, Haziran 2015’te MAKÜ’ye Rektör unvanı ile atanan Prof. Dr. Adem Korkmaz, fakülte, laboratuvar, derslik ve diğer fiziki donanım açısından hiçbir sıkıntılarının olmadığını anlatıyor.

    » Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BUTSO) Organize Sanayi Bölgesi’nde Teknoloji Fakültesi binası inşa edeceğini dile getiren Prof. Dr. Korkmaz, diğer önemli yatırımları şöyle analiz etti:

    » Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı da, Bucak’ta Sağlık Yüksekokulu yaptıracak
    » Yine Bucak’ta İşletme Fakültesi kuracağız
    » Önemli Sanayici Eğitim ve Bilim Dostu Cevat Sayılı Sağlık Yüksek Okulu inşa ettirmişti. O Kampus’a aynı grup tarafından yeni yapı inşa edilecek. MAKÜ Cevat Sayılı Sağlık Bilimleri Fakültesi olacak. 

DEVLET TÜRK MİZİĞİ KONSERVATUARI KURACAĞIZ

    MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) onayından çıkan ya da Bakanlar Kurulu’nda imza aşamasında olan yeni projeleri de şöyle anlattı:
    Projelerimizin birçoğu pozitif şekilde sonuçlandı ya da imzalanmak üzere. 

    Bu bağlamda Bakanlar Kurulu’nda imzalanan projelerimiz var.

    » Devlet Türk Müziği Konservatuarı kuruluyor
    » Bucak’ta İşletme Fakültesi tamam
    » Sağlık Bilimleri Fakültesi tamam
    » Yükseköğretim Kurulu (YÖK) onayında olan
    » Eczacılık Fakültesi
    » Diş Hekimliği Fakültesi
    » Spor Bilimleri Fakültesi
    » Bucak Teknoloji Fakültesi
    » Sanat Tasarım Fakültesi

MEDYA İLETİŞİM MESLEK YÜKSEK OKULU

    Prof. Dr. Adem Korkmaz, İletişim Fakültesi kurmak istemediklerini söyledi. Onun yerine Medya İletişim Meslek Yüksekokulu (MYO) kurduklarını söyledi.

MAKÜ ŞEMSİYESİ ALTINDA TEKNOKENT

    Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) genel şemsiyesi altında TEKNOKENT kuracaklarını da söyledi. 

    Süleyman Demirel Üniversitesi’ndeki GÖLLER BÖLGESİ TEKNOKENTİ’nde Kurucu ortak ve hissedar olduklarını hatırlatan Korkmaz, Isparta ile bağlarını koparmayacaklarını kaydetti. GÖLLER BÖLGESİ TEKNOKENTİ’nden ayrılmayacaklarını anlatan Korkmaz, Akdeniz’e verdiği söyleşinin sonunda Isparta’da herkese selam ve sevgilerini iletmek istediğini ifade etti.