ISPARTA'YA SPOR TURİZMİ

Gençlik Hizmetleri ve Spor alanında yapılan yatırımlar ve iyileştirmeler bugün Isparta'nın ulusal organizasyonlarda tercih edilir hale gelmesini ve ilimizin yaz dönemi sporcu kamp merkezi hedefine adım adım yaklaşmasını sağladı.

Türkiye'nin en iyi halter antreman salonu

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı'nca 7.5 milyon TL yatırımla Işıkkent'te yaptığı devasa spor salonu, hem ulusal organizasyonları hem de kamp yapacak tarımları Isparta'ya çekiyor. Halterde bu yıl ilk defa yıldız bayanlar milli takımı ile Kazakistan'da yapılacak dünya şampiyonasına hazırlanan büyük erkekler milli takımı kamp için Isparta'yı tercih etti.

Yüzmede en son ulusal müsabaka 1998'de yapılmış

Süleyman Demirel Üniversitesi'ne yapılan olimpik yüzme havuzu ile Tahsin Bilginer yarı olimpik yüzme havuzunda yapılan tadilat sonrasında unutulan bir spor branşı canlandı. 1998'den sonra ilk kez Yüzme Şampiyonası bu yıl Isparta'da gerçekleştirildi. 1998'den bu güne il şampiyonası bile yapılamamış.

3 futbol sahası daha yapılıyor

Isparta'da bu yaz döneminde Davraz'a kamp için 11 takım geldi. Bu yıl ilk defa il merkezi de yaz kampı için ilgi görüyor. Barida Hotels'in yapımından sonra konaklama sorununun çözüme kavuşması takımları Isparta'ya çekiyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, önümüzdeki yaz dönemine yetişmesi için 3 futbol sahası daha yapıyor.

Isparta'nın iklimi dolayısıyla yaz dönemi sporcu kamp merkezi olma hedefi nihayet gerçeğe dönüşüyor. Davraz Kayak Merkezi'nin yaz döneminde yüksek rakım dolayısıyla sporcu kamp merkezi olarak değerlendirilmesi, Sirene Grubu'nun da bu yönde yatırımlar yapması Isparta'ya bu hedefine hızla yaklaştırıyor. Bu yıl sadece Davraz değil, Isparta merkez de futbol takımlarının tercihi oldu. Yüzme dışındaki birçok branşta Isparta kamp dönemi için tercih ediliyor.

YATIRIMLAR VE GEVREK'İN ÇABASI

Isparta'nın ulusal organizasyonlara son zamanlarda daha çok ev sahipliği yapması, yaz döneminde birçok branşta spor takımlarının kamp için gelmesinin arkasında iki önemli unsur var. Birincisi Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı'nın Isparta'da yaptığı trilyonluk yatırımlar, SDÜ'de yapımı tamamlanarak faaliyete geçen spor salonu ve olimpik yüzme havuzu ile teşkilatın başındaki İl Müdürü Murat Gevrek'in kişisel çaba ve gayretleri. Gençlik Hizmetleri ve Spor teşkilatına uzun süre hizmet veren Gevrek, İl Müdürlüğü görevinde Isparta'ya hem yatırım hem ulusal organizasyonlar hem de kamp için takım gelmesini sağlıyor. Gelinen noktada Isparta artık spor turizmi pastasından da faydalanıyor.

TÜRKİYE ŞAMPİYONALARINA İYİ EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, 2014 yılında 50'nin üzerinde ulusal organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek şu bilgilendirmeyi yaptı:

"2014 yılında 50'e yakın ulusal organizasyon yaptık. İl faaliyetleri hariç. Federasyon faaliyetleri anlamında 50'e yakın faaliyet var. Voleybol, basketbol, kayak, motosnow, futbol, atletizm, yüzme, halter, masa tenisi, okçuluk, Dağcılık Federasyonu faaliyetleri. Voleybolda, basketbolda hem Türkiye şampiyonası hem de federasyon organizasyonu gerçekleştirdik. Halter Türkiye Şampiyonası burada yapıldı. Hentbol Türkiye Şampiyonası'nı burada yaptık. Yarı finaller var judo, karete branşlarında.  Dağcılık Federasyonunun faaliyetlerinin en yoğun yapıldığı il Isparta. Her ay bir federasyon faaliyeti yapıyoruz.

HALTER BÜYÜK ERKEKLER MİLLİ TAKIMI DÜNYA ŞAMPİYONASINA ISPARTA'DA HAZIRLANIYOR

Bu yıl yeni tesislerimizin de açılmasıyla elimiz rahatladı. Şampiyonlara çok iyi ev sahipliği yapıyoruz. Yeni salon olunca kamplar için bir altyapı oluştu. Hentbolda Isparta tarihinde ilk kez yıldızlar erkekler ve kızlarda 1 aylık kampı burada yaptılar.

Uzun yıllardır Eğirdir'i tercih eden Halter Milli Takımı, bu yıl da Isparta'yı da tercih ediyor. Isparta hem iklim olarak uygun, ikincisi onlara sunabileceğimiz uygun bir antreman salonumuz var. En iyi halter antreman salonuna sahip tek iliz. Sporcular mutlu. Yıldız bayanları gönderdik şu an büyükler milli takımı burada. Kamp süresi kasım dünya şampiyonasına kadar sürecek. 2, 2.5 ay kampı burada geçirecekler. Çünkü çok iyi bir tesisimiz var. 1 salon, 2250 seyirci kapasitesi mevcut. Ve 2 tane antreman salonu bulunuyor. Bakanlımız bu tesisi 7.5 milyon TL'lik yatırımla gerçekleştirdi.

SAHA EKSİKLİĞİ GİDERİLİYOR

Futbol takımları ile ilgili otelci arkadaşlarla birlikte çaba sarfettik. Eksiğimiz yatak kapasitesi ve futbol sahası. Önümüzdeki yıl 3 futbol takımı ilavesi yapmak istiyoruz. Sav'da ihale yapıldı bir futbol takımı yapılacak. Yanına 2 antreman sahası daha yapacağız. Davraz'a 11 takım kamp için geldi, yeni gelecek takımlar var. Merkezde İran takımı vardı, gittiler. 2 yeni takım daha gelecek.

Eğirdir kamp için zayıf. İlçede ajentelerle ilgili görüşmeler yapılması gerekiyor, futbol sahalarının revize edilmesi gerekiyor.

GELECEK YIL DAHA İYİ OLACAK

Seneye farklı spor branşlarında kamp için yeni takımlar alabileceğiz. Isparta federasyonların gündeminde var. Faaaliyet programlarına girdik. Federasyonlar gittikleri illerde iyi bir salon ve iyi bir organizasyon isterlerler. Konaklama anlamında sıkıntı çekilmemesi istenir. Müsabaka öncesinde salonların temiz olmasını isterler. Biz de bu konuda gayet iyiyiz. Şu ana kadar Türkiye'de en iyi organizasyonu yapan iliz. Herkes memnun ayrılıyor. Her türlü eksiklikler gideriliyor. Hiçbir sıkıntı yaşatmıyoruz. Gelecek yıllar daha iyi olacaktır. Bu yıl üniversite salonunu da kullanıyoruz. İstesek çok daha yoğun faaliyetler alabiliriz ama yeterli geliyor. Önümüzdeki yıl Atatürk Stadyumu'nda hazırlık maçları yapmayı düşünüyoruz.

GÖRME ENGELLİLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASI ISPARTA'DA

Kayak şampiyonası, yüzme şampiyonası yaptık. En son 1998'de şampiyona yapılmış. Ondan sonra yapılamamış. İl seçmesi bile yapılamamış. Şu an bir olimpik, bir yarı olimpik havuzumuz var. Üniversitemizin havuzunu da kullanıyoruz. Isparta altyapı için hazır.

Önümüzdeki yıl için Görme Engelliler Türkiye Şampiyonası'nı ilimize aldık. Onun dışında yazışmalar devam ediyor. Organizasyonlar artacaktır. Isparta tercih edilir hale geldi."

Işıkkent Spor Salonu

-Ulusal ve uluslararası müsabakalar için salon, 2250 kişilik seyirci tribünü

- 2 antreman salonu

-7.5 milyon TL'ye maledildi

Sav Uluslararası Altezim Pisti

-Atletizm pisti, seyirci tribünü

- Futbol sahası

- 2 antreman sahası

-İhalesi gerçekleştirildi.

-Yatırım tutarı 7.2 milyon TL

 Merkez Sporcu Fabrikası

-Aynı anda 7 branşta antreman yapmaya imkan tanışan tesis

-6 Mart Spor Salonu yıkılarak, yerinde inşa edilecek.

-Proje maliyeti 7.5 milyon TL

-İhale hazırlığı aşamasında

Atatürk Sadyumu

-Dış cephe yenileme, sayunma odaları ve tribünler tadilatı

- Tartan zemin atletizm pisti

-Proje maliyatı 500 bin TL

-İnşaat devam ediyor