Isparta Belediyesi'nin doğal yalıtım malzemleri üretecek fabrikasının temeli atıldı. Günde 200 ton doğal yalıtım malzemesi üretim kapasitesi olan fabrikanın 3 milyon liraya malolacağı belirtildi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, seçilmeden önce Isparta'nın en büyük sorununun işsizlik olduğunu ve bu sorunun çözümü için fabrikalar kuracağına ilişkin verdiği sözü yerine getirdiğini söyledi.

Günaydın, doğal yalıtım malzemeleri fabrikasında günlük 200 ton yalıtım malzemesi işleneceğini, bu fabrikada ayrıca yapıştırıcı malzeme de üretileceğini belirtti. Günaydın, Isparta Belediyesi'ni 75 milyon TL borçla devralmayı düşünürken, 150 milyon TL'lik bir borçla karşılaştığını belirterek, zaman içinde tüm borçları ödediklerini kaydetti.

Günaydın, "Oysa bu borçlar benim borcum değildi. Benden önceki yönetimin borcuydu. Buna rağmen araçlarımı leblebi gibi toplattılar. Aynı günde 4 icra avukatı birden gönderdiler. Ama hepsinin üstesinden geldik." dedi. Göreve geldiğinde fabrikalar kurmak istediğini, ancak pomza rezerv yataklarının satılmış olduğunu gördüğünü ifade eden Günaydın, şöyle devam etti: "Bu fabrika etrafındaki tepelerde 90 yıllık rezerv var.

Bu rezervin değeri 500 milyon TL. Fabrikalardan ilkini kurduk. Bugün ikinci fabrikanın temelini atıyoruz. Üreteceğimiz ürünün hammaddesi de hemen yanıbaşında. Hedefimizi Isparta'nın kazanmasıdır."Konuşmaların ardından, doğal yapı malzemeleri fabrikasının temeli, yapılan duanın ardından atıldı. Temel atma töreni, Isparta usulü helva kabune ikramı ile son buldu.