Sebze halinin altında, Sav sınırlarında bulunan konut alanına müteahhitlerin ilgisi arttı Bazı müteahhitlerin bölgedeki konut yapmak için görüşmelere başladıkları bildirildi.

Isparta'daki konut fiyatlarının yüksekliğine en önemli sebep olarak gösterilen "arsa sıkıntısına yeni çözüm yolları aranırken, Antalya yolu üzerinde, Sav Kasabası sınırlarındaki alanlara yeni konutlar yapılacak. Sav Belediyesine ait olan ve geçtiğimiz yıllarda Milli Emlak'tan belediyeye alınan arsalar sebze meyve halinin alt tarafında bulunuyor.

Isparta’ya uzak olmayan bu arazilerde konut yapmak için bazı müteahhitlerin görüşmelere başladıkları ve kısa süre içinde yeni konutların başlayacağı belirtildi. Yeni konut alanının ciddi bir alana oturduğu ve lüks sitelerin yapılacağını belirten yetkililer:"Antalya'dan gelirken sol, giderken sağ tarafa düşüyor. Sebze-Meyve halinin alt kısımları. Burada lüks konutlar oluşturulabilir. Her açıdan avantajlı bir bölge. Hem çevre yoluna yakın, hem şehre uzak değil. Ayrıca alan büyük olduğu için sosyal - kültürel ve sportif etkinlikler için alanlar olur, bütün imkanları bulunan lüks siteler doğar. Böylece Isparta’da yeni arsalar üretildiği gibi, şehir biraz olsun açılır. Kısa sürede bu bölgede yeni konutlar başlar" şeklinde konuştular.

Sav Kasabası sınırları içinde bulunan arsaların Sav Belediyesine ait olduğu, imar ile ilgili işlemlerin de Sav Belediyesinden yapılacağı belirtildi.