Gül Küçük Sanayi Sitesi yönetimi, sanayi sitesinin hemen yanı başında bulunan 30 dönümlük alanda mevcut sanayinin devamı niteliğinde merkez oluşturulması için düğmeye bastı. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Boyacı, Belediye, ITSO ve Sanayi Sitesi ortaklığında 500 iş yerinin inşa edileceği yeni bir sanayi çarşısı kurmak istediklerini söyledi.

70 dönüme yakın arazi üzerinde çok sayıda küçük sanayi dalında hizmetin sunulduğu Gül Küçük Sanayi Sitesi'nde yönetim, Isparta'nın geleceğini düşünerek yeni bir sanayi merkezi oluşturulması yönünde çalışma başlattı. Belediyeden de onay çıkması halinde, Gül Küçük Sanayi Sitesi'nin hemen yanı başında bulunan 30 dönümlük alanda 500 iş yerinden oluşacak sanayi sitesi hedefleniyor. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Boyacı, buranın mevcut küçük sanayinin devamı niteliğinde olmasını istediklerini söyledi.

Gül Küçük Sanayi Sitesi yönetimi, sanayi sitesinin hemen yanı başında bulunan 30 dönümlük alanda mevcut sanayini devamı niteliğinde merkez oluşturulması için çalışma başlattı. Gaztemize açıklamada bulunan Boyacı, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in de yeni bir sanayi sitesi oluşturulması yönündeki açıklamalarını desteklediklerini belirterek, "Sanayimizin hemen bitişiğindeki 30 dönümlük alanın Gül-2 Küçük Sanayi Sitesi olarak değerlendirilmesini istiyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın'la en kısa sürede bir araya gelip onun da fikirlerini alarak burada yeni bir sanayi sitesi oluşturmayı amaçlıyoruz. Burada 250 metrekare kapalı 200 metrekare açık düzenli şekilde 500 iş yeri yapmak istiyoruz" dedi.

BELEDİYE VE ITSO'DAN DESTEK BEKLİYORUZ

Üye kayıtlarını ve isimleri de şimdiden almaya başladıklarını aktaran Boyacı, "Üye olmak isteyenlerin Gül Küçük Sanayi Sitesi Yönetimi'ne başvurabileceklerini belirtiyoruz. Belediye, ITSO ve Gül Küçük Sanayi Sitesi ortaklığında hazırlanacak projeyi bir an evvel İmar Müdürlüğü'nden geçirip uygulamaya geçmek istiyoruz. Burada sanayi esnafımız mevcut sitedeki dükkanlar gibi iş yerleri olmasını istemiyor. Çabuk bitecek şekilde çelik konsültasyondan oluşan iş yerleri olması isteniyor" diye konuştu.

MEKANİK AĞIRLIKLI SEKTÖR OLACAK

Gül Sanayi Sitesi'nin ileriyi düşünerek büyümesi gerektiğini belirten Boyacı, " Ancak sanayilerin aynı çatı altında devam etmesi lazım. Yeni alanda dükkan karşılığı hurdacılara yer verilebilir. Burası imar da sanayi alanı olarak görülüyor. Burada mekanik otomotiv ağır vasıta sektörüne hitap edebilecek şekilde işletmelerin toplanmasını amaçlıyoruz. Modern bir sanayi olacağına inanıyoruz. Herkesin fikrini alarak böyle bir çalışmayı başlattık" açıklamasında bulundu.

20 YILDIRN ATIL DÜKKANLAR ÇALIŞIR HALE GELDİ

Öte yandan küçük sanayide 20 yıldır atıl durumda olan dükkanları çalışır hale getirdiklerini kaydeden Boyacı, Maden-İş Odası Başkanı İsmail Uygun'un projesiyle de sanayiye canlılık geleceğini açıkladı. Boyacı, " Sanayi Çarşımız artık ara bölmede kalmayacak. Antalya'da Akdeniz Sanayii misali. Burada Gül ve Gül-2 Sanayi olarak tek çatı altında sanayi çarşısı olacak" diye konuştu. Boyacı, TOBB'un buraya teknik lise yapmasıyla da ara elman sorununu büyük ölçüde çözüleceğine inandıklarını aktardı.

DSİ BURAYI TERKTEMELİ

Park Bahçeler ile DSİ'nin yeri arasında kalan 150 metre uzunluğıundaki yolun açılmasıyla, özellikle Migros kavşağı üzerinde trafik yoğunluğununun azaldığını ve kazalarda yüzde 75 azalma görüldüğüne dikkat çeken Boyacı, DSİ'nin bulunduğu ama imarda yol olarak görülen yerin de açılmasıyla yolun daha da genişleyeceğini ve Eğirdir yolundan İstanbul yolu istikametine çok rahat geçiş yapılabileceğini söyledi. Boyacı, "Sayın Valimiz gerçekten tüm çabalarıyla biz esnafa yardımcı oluyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Kendisin'den DSİ'nin burayı terketmesi yönünde destek bekliyoruz. Bölge Müdürümüze yazı yazdık. Belediye bu yolu açtı. Migros kavşağında meydana gelen kazalar yüzde 75 azaldı. O nedenle açılan yolun daha işlevsel hale gelmesi için DSİ'nin burayı terketmesini istiyoruz. Ayrıca site içinde kalan bizim bir üst geçidimiz var. Burada otomatik bariyer yaparak, siteyi Anadolu Mahallesi ve hastaneye baglayan yolun tek şeritli olarak açılmasını talep ediyoruz. Sayın Milletvekilimiz Recep Özel Bey'le görüştük. Takipçisi olacağını söyledi. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.