Bölge Müdürü Ahmet Sütçü Vali Oğuz'u ziyaretinde Isparta'ya 1000 kişilik yeni öğrenci yurdu yapılacağını müjdeledi. 
 
Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Bölge Müdürü Sütçü; "Sayın Valimiz bizim çok eski bir dostumuz, çok değerli bir abimiz, bu anlamda biz zaman zaman telefonla Isparta'nın problemleriyle ilgili olarak görüşmelerimiz olmakta. Sayın genel müdürümüzün talimatlarıyla bugün bir takım temaslarda bulunmak üzere Isparta'yı ziyaret ediyoruz. Sayın valim sağ olsunlar bizleri kabul etti ve görüşme imkanı bulduk. 
 
Malum Isparta bir Üniversite şehri, bölge müdürlüğümüz Antalya'da olmasına karşın ağırlıklı çalışmalarımız burada bulunmakta. Bugün itibariyle merkezde 3.751 kişilik, Atabey'de 160 kişilik, Eğirdir'de 268 kişilik, Yalvaç'ta 504 kişilik ve Şarkîkaraağaç'ta 150 kişilik yurdlarımız var, tabi bunlar yeterli değil. 
 
Şu anda Üniversite senatosundan geçti ve merkez yurdumuzun hemen yanı başında bulunan 25 dönümlük alana genel müdürlüğümüzün talimatları doğrultusunda 1000 kişilik yeni bir yurt yapacağız. Bununla birlikte ilçelerde de yeni yurt çalışmalarımız olacak, Keçiborlu'da ve Uluborlu'da yurt yerleri arıyoruz ve kısa sürede buralara da 400'er kişilik yurt yaptırmayı planlıyoruz. 
 
Genel müdürlüğümüz çocuklarımıza sıcak bir yuva kurmak, sıcak bir aş yedirmek amacıyla çalışmalarını sürdürmekte. Bizde bu doğrultuda Isparta'daki çalışmalarımıza ağırlık vermekteyiz" dedi. 
 
Vali Oğuz; "Süleyman Demirel Üniversitesi bizim başımızın tacıdır" 
 
Isparta'nın eğitim şehri olarak temellerinin sağlam atıldığını ifade eden Vali Memduh Oğuz; "Süleyman Demirel Üniversitesi bizim başımızın tacıdır. Dünyadaki üniversitelerle yarışan, her alanda önde giden, şimdi de yönünü şehre biraz daha fazla çevirmiş önemli bir eğitim müessesimiz. Buradaki çocuklarımızın en önemli sorunlarında biri de elbette barınma sorunudur. Kredi yurtlar kurumu bölge müdürümüz benim çok eski dostum ve kendisi güzel haberlerle geldi. İnşallah en kısa zamanda en az 1000 kişilik bir yurt daha ilave edilecek, bu güzel bir müjde. Aynı şekilde ilçelerimiz yurt hizmetlerinden istifade edecekler. 
 
Vali Oğuz; "5000 kişilik apart daireler yapılması konusunda özel teşebbüsle görüşmelerimiz var" 
 
Tabi biz gençlerimize burası Üniversite şehri, gelin Isparta'nın imkanlarından yararlanın diyoruz, ama bu manada onlara hizmet vermemiz gerekir. Barınma problemini halletmek sadece yurtla da sınırlı değil, Isparta'da en azından 5000 kişilik apart daireler yapımı konusunda Türkiye'nin ileri gelen inşaat firmalarıyla da görüşüyoruz. Bu konuda teşebbüslerimiz var, görüşmelerimiz var. Isparta'da bir taraftan yurt hizmeti için tesisler yapılacak, diğer taraftan da kendi evimde kalayım diyen gençlerimize yönelik uygun fiyatlarla kiralık veya mülk olarak alabilecekleri inşaatlarda yaptırılacak. Bunu da özel sektör yapacak, o bakımdan gelecekteki Üniversite şehri, eğitim şehri olacak olan Isparta'nın alt yapısını şimdiden hazırlıyoruz. 
 
Vali Oğuz; "Üniversiteler şehri, kolejler şehri Isparta'nın temelleri atılıyor" 
 
Orta öğretimde bu böyledir, orta öğretimde özel teşebbüsün çok güzel girişimleri var. Burada inşallah kolejler şehri, üniversiteler şehri Isparta'nın temelleri atlıyor. Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bölge müdürümüze de getirdiği müjdeli haberden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. 
 
Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.