AK Parti Milletvekili Adayı Süreyya Sadi Bilgiç,yeni dönemde Kara Havacılık Okulu,Süleyman Demirel Havaalanı ve uçak bakım hangarıyla ilk etapta Isparta'ya 2 milyon dolarlık bir girdi sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, şu anda yapımı devam eden Kara Havacılık Okulu ile ilgili güzel gelişmeler aktardı. Bunun yanında havaalanı ve uçak bakım hangarıyla birlikte Isparta’da bir hava, bakım ve eğitim üssü kurma hedefinin bulunduğunu dile getiren Bilgiç, başarmaları halinde ilimize ciddi ekonomik girdi sağlanacağım söyledi.

’KARA HAVACILIK OKULU’NA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”

Kara Havacılık Okulu inşaatının yüzde 85’inin bittiğini ve tüm soranların çözüldüğünü belirten Bilgiç. "İnşallah başka bir aksilik olmadan en kısa zamanda Isparta’ya bu tesisi kazandırırlar diye temenni ediyoruz.Buraya çok önem veriyoruz. Süleyman Demirel Havalananımız var.Onun yanında özel bakım hangarlarımız var. Kara Havacılık Okulu’yla birlikte Isparta’ya havacılık bakım ve hava, eğitim üssü haline getirebilirsek,hem istihdam hem de 1 -2 milyon dolar civarında bir ciroyu yaptıracak bir sanayiyi buraya taşımış diye ümit ediyorum. Havacılıktaki bakım çok büyük bir pasta. Bugünkü havacılığın gelişmesiyle 60 milyar dolarların üz erinde olan bir pastadan bahsediyoruz.Isparta bunun için elverişli bir yer. Isparta için ileriki zamanda düşündüğümüz projelerden biri de budur”dedi.

"2. ÜNİVERSİTE, DEREBOĞAZI VE KONYA DUBLE YOLU 4. OSB YENİ DÖNEM HEDEFLERİM ARASINDA”

Öte yandan merkezi hükümet olarak Isparta’ya yapılması gereken ve yapılabilecek tüm yatırımların peşinde olduklarını ve getirdiklerini bildiren Bilgiç, 3. Dönem seçilmesi halinde hedeflerini ortaya koydu. Bilgiç,"DSİ’den Ormana,eğitimden sağlığa tüm alanlardaki yatırımları devam ettiriyoruz. Ben milletvekili adayı olarak son döneme giriyorum. Önümüzdeki süreçle ilgili hayallerimiz var. 2.Üniversiteyi gerçekleştirmek, 4 yıl içinde milletvekilliği bitmeden Antalya yolunu bölünmüş olarak görmek.Gelincik yolunun bittiğini görmek,Konya bağlantımızın bölünmüş yol olarak bağlanmış olduğunu görmek,havacılık üssüyle ilgili adımları yapmak, Yalvaç. Karma OSB ve OSB'nin genişlemeleriyle beraber tamamen doldurularak. 4. Bir OSB’nin çalışmalarına başlamış olmayı hayal ediyoruz. 755 yataklı bölge hastanesini bitirmeyi planlıyoruz. Yapılan hastanenin devlet hastanesi değil de özel hastane olacağı ve ücret alınacağı yönünde söylentiler varmış. Bu haberleri ahlaki ve doğru bulmuyorum.Burası devlet hastanesi olacak. Ayrıca üniversiteyle ilgili hayallerimiz var.Mevcut üniversiteyi geliştirmek ve ikinci üniversiteyi kurmak istiyoruz. 4 milletvekili olarak Ankara’ya gidersek oradaki çalışmalarımızda daha da artar” şeklinde konuştu.