Isparta, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) etkin tanıtımın ardından yeni bir hamle başlatıyor: Coğrafya, gezi, seyahat ve turizm ile uğraşan kitle iletişim araçlarının temsilcilerine yönelik «Özel Isparta Tanıtım Turu» düzenlenecek.

Valilik’ten yayınlanan bilgi notunda şu görüşlere yer verildi:

«Türkiye’nin, Doğu Akdeniz ve Avrasya’nın en büyük ve önemli turizm fuarı olan EMITT - Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 26-29 Ocak 2017 tarihleri arasında, 70 bin2ve 12 salonda gerçekleştirilmiştir. Fuarda 80 ülkeden 5 bin kurum ve kuruluş, dünyanın dört bir yanından tatil destinasyonları ile TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi-Beylikdüzü / İstanbul’da yer aldı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yollarının kurumsal sponsorluğunda, düzenlenen 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi AVCI, Birleşmiş Milletler Turizm Örgütü Genel Sekreteri TalebRifai, Avrupa Otel Restoran ve Kafeler Birliği Başkanı SusanneKraus- Winkler, Alman Seyahat Birliği Başkanı NorbertFeibig, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kurdele keserek fuarın açılışını gerçekleştirdi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) olarak Isparta ve Burdur illerinin ortak katılım sağladığı fuarda,Isparta Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Eğirdir Belediye Başkanlığı, Yalvaç Belediye Başkanlığı,  Keçiborlu Belediye Başkanlığı,  Güneykent Belediye Başkanlığı ve Gülbirlik Genel Müdürlüğü veBaridaHotels, Sirene Davras Hotel veİsperia (Davraz) Otel ilimizitemsil etti. 

Standımızı Sayın Valimiz Şehmus GÜNAYDIN eşliğinde; Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Nabi AVCI, Isparta Milletvekilimiz Sait YÜCE, Burdur Milletvekili Reşat PETEK, Düzce Valisi Sayın Zülküf DAĞLI, Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir DEMİR, SHOW TV,İstanbul da Ispartalıların kurmuş oldukları Dernekler, ve Ispartalı hemşerilerimiz ziyaret etmiştir.

Türkiye’nin Gül bahçesine “Türkiye’nin Meyve Bahçesi” sıfatını da ekleyen Isparta, Davraz Kayak Merkezi, Yalvaç Pisidia Antiokheia Antik Kenti, Sütçüler Adada Antik Kenti, Yazılı Kanyon, Kızıldağ Milli Parkı, Eğirdir Gölü, Kovada Gölü, Gölcük Gölü, Pınargözü Mağarası, Aksu Zindan Mağarası, Gülü ve lavantasıyla turizm için bir cazibe merkezi olabileceğinin işaretlerini verdi.

Fuar süresince turizm sektörü içinde bulunan tur operatörleri, seyahat acenteleri, doğa sporları dernekleri, kayak sporu ile uğraşan işletmeler ile TV, dergi ve gazetelerin turizm-gezi sayfalarının sorumluları ile Isparta’nın potansiyeli, Isparta’nın değerlerinin turlar ile pazarlanması vb. konularda bilgilendirmeler ve yıl içinde Isparta’da bazı program ve çalışmaların yapılması kararlaştırılmıştır.»