AK Parti Belediye Meclis Üyesi Kadir Dal, İsrail Filistin’e yaptığı saldırılara tepki göstermek amacıyla İsrail mallarının boykot edilmesi talebinde bulundu. 

"İSRAİL VE AMERİKAN MALLARI ALINMASIN"
Dal’ın bu isteği üzerine söz alan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, "Elbette bunu hepimiz kabul ediyoruz. Burada yapılanlara zulüm demek hafif kalır. Bu bir katliamdır! Bu başlangıçta hazırlanmış bir savaştı. Amaçları Filistinlileri Gazze’den kovmak. Bunun arkasında da Amerika var. Silahları onlara gönderen Amerika’dır. Savaşanlar İsrail’in yanı sıra Amerika’yla da savaşıyor. Çünkü silahlar oradan geliyor. Kadını, çocuğu, hastaneyi ve postaneyi bombalayan bir güç tarihte bir ilktir. Onun için bunu sadece kınamak ve malzemelerini almak değil ne gerekiyorsa yapılması gerekiyor. Malları almama teklifi kabul edilmiştir. Bunu oylamaya gerek yok. Çünkü herkes gönülden buna katılıyor. Buradaki zulmü insanlık namına kınıyoruz" diye konuştu.
AK Parti Gurubu tarafından "Belediyenin açacağı ihalelerde şartnameye İsrail ve Amerikan mallarının kullanılmaması için bir madde yazılabilir" görüşü de dile getirildi. Bunun üzerine Başkan Günaydın, "O yazıldı bitti zaten. Bundan sonra tavrımız net" yanıtını verdi.
MHP Grubu'ndan Orhan Eren ise, sıkıntıyı sadece Filistinlilerin değil Türkmenlerin de yaşadığını ifade ederek, "Orta Doğu’yu bu duruma getiren Amerika ve İsrail. Aynı zamanda Irak’ta da Türkmen kardeşlerimiz Peşmerge ve IŞİD tarafından kıskaca alınmış durumda. Aynı duyarlılığın onlara da gösterilmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.