Türkiye İş ve İşçi Bulma Müdürlüğü aracılığı ile işsiz olan vatandaşlarımıza 2 bin 30 tl aylık ödeme yapılacak. İşten çıkarılmış olan vatandaşlarımızın 2 bin 30 tl lik ödemesini nasıl ve nereden alacağı bu haberin detaylarında…

Bildiğiniz üzere işsizlik maaşları asgari ücrete bağlı olarak sene içerisinde zam almaktadır. İşsiz kalan vatandaşlarımız ise İŞKUR’a başvuru yaparak işsizlik maaşından faydalanabiliyorlar. Sunulan bu imkan vatandaşların işten çıkarıldıktan sonra hayatlarını idame ettirmeleri için bir süre destek olmak için verilmektedir.

İŞSİZLİK MAAŞI İÇİN ARANAN ŞART NEDİR ?

İşsizlik maaşıyla ilgili olarak şartlardan birisi 120 gün sınırı vardı, 120 gün sınırı oluşan bazı mağduriyetler nedeniyle bazı bu nedenle düzenleme yapılarak kaldırıldı. İşsizlik maaşına başvuru için en önemli şart ise kendi rızası dışında işten çıkarılmak. Bu durumda olan vatandaşlar işsizlik maaşına başvuru yapabilecekler.

İşsizlik maaşındaki artışla maaşlar 2030 TL oldu. Maaşlar, kişilerin çalışırken aldıkları ücrete göre artış gösterebiliyor.