İş-Kur İl Müdürlüğü, kuruma kayıtlı işsizlerin işe yerleştirilmesi konusunda farklı bir uygulama başlattı. Bu doğrultuda kayıtlı işsizler, kurumda görev yapan iş danışmanlarının sorumluluğuna verildi. 15 danışman, sorumlu olduğu işsizlerin her sorunuyla ilgilenecek.

            İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin, kurama kayıtlı kişi sayısının 22 bin ancak ‘işsizim’ diyenlerin sayısının 14 bin olduğunu bildirdi. İş-Kur bünyesinde 15 danışman görev yaptığını belirten Ergün, 2013 yılında işsizlerin iş danışmanların sorumluluğuna verildiğini kaydeti. Ergin, “işsiz olan 14 bin kişi 15 danışmanımızın sorumluluğuna verildi. Her danışman kendine bağlanan işsizin sorunu ile ilgilenmek zorunda. Meslekleştirme eğitimi, işe yerleştirme, sosyal güvenlik hakları gibi her konuda ilgilenmek zorunda. İşsiz vatandaşımızın kuruma gelmesine bile gerek olmadan, direk iş danışmanlarını cepten ulaşabilecek” dedi.

            İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin, 2012 yılında kuruma yapılan açık iş yani işçi talebinin yüzde 56, iş yerleştirme oranının da yüzde 59 oranında arttığını açıkladı. İş-Kur kayıtlarına göre Isparta’daki işsiz oranının yüzde 6 civarında olduğunu bildiren Ergin, şu anda 200 işçiye işsizlik maaşı desteği verildiğini sözlerine ekledi.