Anadolu Jet, İstanbul-Isparta seferleri başlatacak
 
Süleyman Demirel Havalimanına uzun bir aradan sonra yeniden uçak seferleri düzenlenecek. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın öncülüğünü yaptığı çalışmaya göre Türk Hava Yollarına ait Anadolu
Jet, İstanbul-Isparta arası haftanın 7 günü sefer düzenlenecek.
 
Anadolu Jet tarafından hazırlanan rapor onay için bekliyor.
 
Uzun süredir yurt içi uçuşlarına kapalı olan Süleyman Demirel Havalimanıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. 2007’de meydana gelen uçak kazasının ardından tamkapasite ile çalışmayan havalimanı, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının yaptığı çalışmaya yeniden faaliyete geçiyor.
 
Kısa bir süre önce Isparta’ya gelen Türk Hava Yollarına bağlı Anadolu Jet’in uçuş Müdürü BAKA’da yapılan bir toplantıya katıldı. İşadamlarının yer aldığı 4 derneğin temsilcilerinin de hazır olduğu toplantıda İstanbul-Isparta uçak seferlerinin yeniden başlaması talep edildi.
 
Toplantının ardından Anadolu Jet Uçuş Müdürünün bir fizibilite raporu hazırladığını belirten BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, rapora göre uçak seferlerinin haftanın 7 günü olacağını ve uçağın Sabiha Gökçen Havalimanına ineceğini söyledi.
 
BAKA Genel Sekreteri Engin konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Hazırlanan raporu telefonda bana aktardılar.
 
Raporda İstanbul-Isparta arası uçuşların haftanın 7 gün olması planlanıyor. Uçuşların sabah Isparta’dan 07.00’da, İstanbul’dan ise gece 23.00’da olması hedefleniyor. Uçaklar Sabiha Gökçen Havalimanına inecek. Atatürk olmasını istiyoruz ancak orada uçuş haklarının dolduğunu söylediler. Ama biz yinede Atatürk olursa daha iyi olacağını belirttik.
 
Onlarda bununla ilgili bir çalışma yürüteceklerini ifade ettiler. Rapor tamamlandı. Zannedersem1-2 gün içerisinde müjdeyi vereceğimize inanıyorum. 1-2 ay içerisinde de uçuşların başlayacağını tahmin ediyoruz.”
 
Bu tür bir uygulamayla yıllık 1.5 milyon dolar zarar oluşturacağını belirten BAKA Genel Sekreteri Engin, zararın bir kısmının şirket bir kısmının ise Isparta’daki sivil toplumörgütleri tarafından karşılanacağını kaydetti.
 
Tuncay Engin, Süleyman Demirel Havalimanına yapılacak uçuşlara teşvik verileceğini hatırlatarak, bu uygulamadan Anadolu Jet ve Pegasus gibi firmaların yararlanmak istediğini söyledi.
 
Anadolu Jet yönetiminde hazırlanan rapor Türk Hava Yolları YönetimKurulu Başkanı Hamdi Topçu’ya sunulacak.
 
Topçu’nun onayından sonra İstanbul-Isparta uçak seferlerinin başlaması bekleniyor.