Belediye Başkanı Günaydın, Çünür'de yeni imar alanının ilan edilmeden önce Günaydın ailesinin arsa topladığı yönündeki suçlamalara cevap veremezken bazı ayrıntılarda ortaya çıkmaya başladı.

Isparta gündemine bomba gibi düşen iddiaların ardından Günaydın ve yakın çevresinden herhangi bir yalanlama gelmezken, sözkonusu arazide 18 uygulaması öncesi Günaydın'ın bizzat kendisine ve aile bireylerine devredilen arazilerden bazılarını veriyoruz.

İmara açılan bölgede 1790 parselde 2780 m2 arsanın ve 2278 parseldeki 3200 m2'lik arsanın imar öncesi buradan imar geçeceğini tahmin edebilen(!) Günaydın ailesine satıldığı ve bazı yakın çevresindeki kişilerinde bu yolla alınan arsaların göstermelik sahibi oldukları öğrenildi.

Tek bir bir örnekleme yapacak olursak, Günaydın ailesinin bugün yaşamayan vefat etmiş bir Çünürlü'den 200 bin liraya aldıkları arazinin şuan ederi 800 bin lira. 

 Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman, Günaydın'dan törende '"ey vatandaşlarım ben ve yakınlarım buradan 18 uygulaması öncesi birçok arazi aldık, daha çok arazi alabilmek için buraların 18 uygulamasını erteledik' diye açıklama yapmasını istemiş, iddiaların inkar edilmesi durumunda satın alınan arsaları tek tek açıklayacağını ifade etmişti.

Ancak Günaydın bu açılış konuşmasında sadece, ''sen siyasi meftasın sana daha sonra iyi bir cevap vereceğim'' şeklinde konuyla ilgisi olmayan basit bir açıklama yaptı.

Konuyla İlgili Belgeler ve detaylı arazi krokisininde 18 uygulaması öncesi Günaydın ailesi ve yakın çevresine geçen yerlerin Belgeli analizleri Haber32' de ve Gazete Express'te yayınlanmaya devam edecek.