Isparta Meteoroloji Bölge Müdürü Orhan Yıldız, Ramazan Bayramında, Isparta ve bölgesindeki havanın parçalı bulutlu ve sağanak yağmurlu geçeceğini bildirdi.

     Yıldız, Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin alçak basınç ile atmosferin üst seviyelerdeki serin havanın etkisinde kalacağını belirtti.

  Isparta ve ilçelerinde havanın parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağını ifade eden Yıldız, yarın hava sıcaklığının gece 10, gündüz 22 derece olacağını kaydetti. Bayramda yağışlı havanın devam edeceğini dile getiren Yıldız, şunları söyledi:

     ''Ramazan Bayramı tatili yağışlı geçecek. Bayramın birinci günü olan 20 Eylül Pazar günü çok bulutlu, gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor. Hava sıcaklığı gece 11, gündüz 20 derece değerlerinde olacak.

   21-22 Eylül tarihlerinde hava parçalı bulutlu olacak. 21 Eylülde hava sıcaklığı gece 10, gündüz 21 derece olurken, 22 Eylülde ise sıcaklık değerlerinin 10 ve 24 şeklinde olması bekleniyor.''


     Burdur'da da hava tahminlerinin Isparta ile aynı olduğunu kaydeden Yıldız, hava sıcaklığının ise bir derece yüksek olduğunu bildirdi. Yağışların gün içerisinde normal lokal yağış şeklinde olacağını belirten Yıldız, kuvvetli yağış uyarısı olmadığını vurguladı.