ISPARTA ve BÖLGEMİZ KAMUOYUNA

Ekonomisinin büyük bir bölümü hizmet sektörüne dayanan Isparta, komşu illerimiz Antalya, Afyonkarahisar ve Denizli’ye göre büyüme hızında geri kalsa da son yıllarda gözle görülür bir şekilde gelişme ivmesi yakalamıştır. Özellikle özel sektör ve kamu yatırımları noktasında yıllardır beklenen yatırımlar için adımlar atılmış ve nihayetinde somut gelişmeler yaşanmaya başlamıştır. Ancak, bu yatırımları sanki gizli bir el, engellemek istemekte, Isparta’nın gelişimini içine sindirememektedir.

            Öyle ki hukuki anlamda yolsuzluk, usulsüzlük, rant söz konusu olmadığı halde, teknik bazda eksikler ve iyi niyetli hatalar bahane gösterilerek yatırımların durması için bir bardak suda fırtına koparılmaktadır. Söz konusu eksiklikler ve hatalar hukuka taşınmış, ilgili mercilerce düzeltme adımı atılmıştır. Türk adaletine güvenimiz tamdır.

            Isparta’nın sivil inisiyatifi olarak, Ispartamızı sınıf atlatacak, insanımıza hizmet kalitesini üst düzeye çıkaracak, sosyal ve kültürel standartlarımızı yükseltecek, işsizliği azaltacak ve şehrimize, bölgemize her alanda katma değer kazandıracak yatırımlarla ilgili bazı meslek örgütlerinin gösterdiği anlamsız tavra tepkimizi koyuyoruz. Ve diyoruz ki ‘Isparta sahipsiz değildir, Isparta’dan elinizi çekin”

            Bizler, meslek örgütleri ve yetkili bütün kurum ve kuruluşların Isparta’nın hayrına olan her türlü girişim ve yatırımlara engel değil destek olmasını bekliyoruz. Yine biz bekliyoruz ki yüce Türk adaletini ülke ve bölge menfaati için meşgul etsinler. Bu şehrin kaderiyle, geleceğiyle hiç kimsenin oynamaya hakkı yoktur. Bunun vebali ve hesabını tarih önünde veremezler. Kamuoyuna saygılarımızla.”