2005 yılında kısa süreli Gençlik ve Spor Müdürlüğü görevinden sonra 2.kez Isparta’ya müdür olarak atanan Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Gevrek, iddialı açıklamalarda bulundu. Yapılan tadilattan sonra yeniden modern ve hijyenik şartlarda hizmete giren Tahsin Bilginer Yüzme Havuzu’nu tanıtmak için basınla buluşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Isparta’da spor kültürünün yaygınlaştırılması gerektiğinin altını çizdi.

            Isparta’nın Tahsin Bilginer Yüzme Havuzu gibi bir tesise sahip olmasının büyük kazanç olduğuna dikkat çeken Gevrek, sporcu sayısı ve müsabaka yetersizliğinden yakındı. İlle madalya kazanan sporcu peşinde olmadıklarının altını çizen Gevrek, “ille lisanslı olsun, müsabakalara katılsın, bize madalya kazandırsın derdinde değiliz. Bizim amacımız temel yüzme eğitimi alan gençler ve çocuklar çok olsun. Sporcu olsun ya da olması önemli değil. Bütün çocuklar 4 yaşından sonra yüzme öğrenmeli. Yılda 1500 çocuğa yüzme öğretme arzusundayız. Bunlar içinden doğal olarak sporcuları mutlaka çıkacaktır” dedi.

            Herkesin herhangi bir dalda spor yapmasının faydasına değinen Murat Gevrek, sağlıklı yaşam için bu koşunun önemli olduğunu söyledi. Çocukların ve gençlerin okul-ev-dershane üçgeninden kurtulması gerektiğini kaydeden Gevrek, “bu üçgen kırılmalı. Spor da, sanat ta olmalı. ‘Sadece spor olsun’ da demiyoruz. Spor yapamazsa, müzik, sanat dallarından biriyle ilgilenmeli. İlla yüzüce, atlet, voleybolcu istemiyoruz. Şiir, müzik, tiyatro grubu oluşsun. Çocuklarımızın yalnızlaşmamasını istiyoruz. Gençlerimiz yalnızlaşmasın. Bilinçli gençlik yetişsin istiyoruz” diye konuştu.

            Isparta’nın acilen Gençlik Merkezi binasına ihtiyacı olduğunu belirten Gevrek, bunun için bakanlık yetkililerinden söz aldıklarını belirterek sözlerini tamamladı.