SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı’nın görev süresi Nisanda doluyor. YÖK, SDÜ rektör adaylığı başvuru süresini 14 Nisan’da başlatıyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde rektör adaylığı başvuru ve atama süreci başlıyor. Yükseköğrenim Kurumu, SDÜ Rektör adaylığı başvuru sürecinin 14 Nisan’dan itibaren başlayacağını duyurdu. Başvrular Nisan sonuna kadar devam edecek.

SDÜ’de rektör adayı olacakların isimleri şimdiden dillendirilmeye başladı. Görev süresi dolan SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’nın adaylık için yeniden başvurmasına kesin gözüyle bakılıyor. Çarıkçı, en güçlü rektör adayları arasında. SDÜ’de en güçlü adaylar arasında sürpriz bir isim var. Yapay zeka ve bilişim adına çok önemli projelere imza atan, bir dönem MHP’de Ar-Ge başkanlığı da yapan Bilgisayar Mühendisi Prof. Dr. Tuncay Yiğit de iddialı rektör adayları arasında. Kulislerde SDÜ Rektörlüğü yarışında ‘ya Çarıkçı ya da Yiğit olur’ şeklinde konuşmaların yapıldığı öğrenildi. SDÜ’de rektör adaylığı için adı geçenler arasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Okçu da bulunuyor. Tıp Fakültesi’nden Kalp-Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Turan Yazgan’ın da adaylık başvurusu yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. SDÜ’de sürpriz bir isim de Prof. DR. Metin Lütfi Baydar. CHP Aydın Milletvekilliği için rektörlüğü bırakıp giden Prof. Dr. Baydar’ın yeniden bu göreve atanmak istediği ve rektör adayı başvurusunda bulunacağı edinilen bilgiler arasında.