Kadıahmetoğulları'nı yöneten kayyumun ITKM'yi tamamlamak için bir isteği var. Antalya Valisi de bu isteğin karşılanması için Belediye Başkanı Günaydın'dan ricacı oldu.

Yılan hikayesine dönen Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatının tamamlanması için 30 milyon TL'lik kaynağa ihtiyaç var. Kayyum Heyeti de Kadıahmetoğulları'nın yaptığı gibi çayın taşı ile çayın kuşunu vurmak istiyor.

Merhum Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın 2005 yılında kat karşılığı usulü ile yaptığı ihale sonrasında 50 bin m2'lik alan üzerinde geliştirilen Ticaret ve Kültür Merkezi Projesi'ni ağzına-yüzüne bulaştıran, kaynakları ve kazanımları başka yerlerde değerlendirip, FETÖ ile ilişki kuran Kadıahmetoğulları'nın Isparta'ya kazığı bir türlü çıkarılamıyor.

İnşaatı yüzde 95 seviyesine gelen 500 bağımsız işyeri ile sosyal tesislerin bulunduğu Ticaret ve Kültür Merkezi'nin tamamlanması için 30 milyon TL'lik kaynağa ihtiyaç var.

FETÖ ile ilişkisi olduğu tespit edilen, sahipleri yurt dışına kaçan Kadıahmetoğulları A.Ş'ye mahkeme kararıyla atanan kayyum heyeti de çaresiz. Zira, şirketin tüm mal varlıkları ve gelirleri üzerinde borçlardan ötürü ipotek bulunuyor. Firmaya ait gayrimenkullerin satışını yapmak da bu süreçte pek mümkün gözükmüyor.

Kadıahmetoğulları A.Ş'nin yönetimine atanan Kayyum Heyeti, Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi İnşaat süreciyle ilgili Isparta Belediyesi yönetimi ile geçen zaman içerisinde defalarca görüşme gerçekleştirdi. İnşaatın tamamlanıp, biran önce ekonomiye kazandırılması düşüncesinde olan Kayyum Heyeti, finans kısmında tıkanıyor. ITKM'nin tamamlanması için en az 30 milyon TL'lik kaynağa ihtiyaç duyuluyor. Ancak bu kaynak Kadıahmetoğulları A.Ş bünyesi içerisinde çözümlenemiyor, banka kredi kullanılamıyor.

Şirket devletin bünyesine geçmediği için de TMSF üzerinden çözüm bulunamıyor. 

ITKM yüklenicisi Kadıahmetoğulları A.Ş'nin yönetimini yapan Kayyum Heyeti, geçtiğimiz günlerde Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun da katılımıyla Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a sürpriz bir ziyarette bulundu. Bu ziyaret birkaç gün sonra K32 Televizyonu haberinde 'bilgi almak için ve inceleme yapmak için geldiler' şeklinde verildi.

Halbuki ziyaretin gerçek sebebi başkaydı. Akdeniz'in araştırmaları sonucunda ziyaretin perde arkası ortaya çıktı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu'na dahil Belediye Başkanı Günaydın'dan ricacı olmasına sebep olan konu finans sıkıntısının çözümüne ilişkin olduğu ortaya çıktı. Kayyum heyeti, 30 milyon TL'lik kaynağın temini için Isparta Belediyesi yönetiminden tapu devri talep etti. Zira, yükleniciye ait tapunun yüzde 20'lik bölümü halen Isparta Belediyesi üzerinde bulunuyor. Belediye, tapuları Kadıahmetoğulları'nın Belediyeye olan mahkemesi bitmiş ve mahkemesi devam eden alacaklarına karşılık tutuyor. Antalya Valisi Münir Karaloğlu da Günaydın'ı ziyaretten tapu devrenin yapılmasını rica etti. Isparta Belediyesi, eğer Kadıahmetoğulları'na tapu devri yaparsa 30 milyon TL'lik kaynak banka kredisi yolu ile bulunacak. Para ile de inşaat tamamlanacak.

ITKM'nin ihale sözleşmesinin tek taraflı olarak feshi, alacakların tahsili için bir taraftan mahkeme sürecini başlatan Isparta Belediyesi yönetiminin, kayyum ve devlet kefaletli yeni tapu devri talebini olumlu karşılayıp karşılamayacağı bilinmiyor.