Akdeniz Gazetesi Bugünkü sayısında Recep Özel ile Röportaj yayınladı, İşte o röportaj;

Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın Isparta aleyhine olduğuna inandığı bazı icraatlarına karşı duruşu ve söylemleri nedeniyle adı 'kavgacıya' çıkan Recep Özel, yeni dönemin şifrelerini açıkladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Isparta'dan milletvekili adayı gösterdiği 22.Dönem Milletvekili Recep Özel, farklı ve yeni bir vizyonla siyaset sahnesinde yer aldı. 2002'de milletvekili seçildikten sonra dönemin bakanı Erkan Mumcu ile fikir ayrılıklarına giren, eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın yanlış icraatlanna karşı gösterdiği dik duruş ve söylemleri nedeniyle adı 'kavgacıya' çıkan Recep Özel, yeni dönemin şifrelerini Akdeniz'e açıkladı.

Yeni Recep Özel'in yeni dönem parlamentodaki durumu ve duruşundan ipuçları veren Özel, "Isparta'daki parçalanmışlığı birleştirmek için mesai harcayacağım" dedi.
 

2002-2007 yılları arasında 5 yıl boyunca milletvekilliği görevi yaptığını hatırlatan AK Parti Milletvekili Adayı Av. Recep Özel, ". Bu makamı, mevkileri görmüş biriyim. Bundan dolayı 'ben bu makamın imkanlarından faydalanayım, hazzını yaşayayım' gibi bir düşüncem yok. Milletvekilinin asli görevi yasama görevine katılmak ve bölgenin sorunlarının çözümü noktasında gelen bütün projeleri takip etmek" diye konuştu.

 ISPARTA'NIN ÖNÜNÜ AÇACAK PROJELERİN PEŞİNDEN KOŞTURACAĞIM

Ancak yeni dönemde tek işinin bu olmayacağının altını çizen Recep Özel, büyük hedefler peşinde koşmak istediğini söyledi. Milletvekilliği döneminin tayin ve terfi ile anılmama sini isteyen Özel, şöyle devam etti: "Önümüze büyük hedefler koyacağız, İsparta'nın Önünü açmak için yoğunlaşacağız. İsparta halkının bireysel bütün sorunlarıyla uğraşacağız.

Ama tüm mesaimiz bu olmamalı. İsparta'nın kabuğunu yırtması anlamındaki projelerle uğraşacağız. Tayin, terfi ile anılmak istemiyorum. Ben bir türlü başarılamayan birliktelik meselesine öncülük etmek istiyorum. Toplumun her kesimin ayağına gideceğiz. İsparta'nın yürüyüşünde particilik yapmayacağız. Bu dönemde de imkan kaçarsa İsparta için iyi olmaz. Bana tanınan bu imkanı bu dönemde boşa harcayamam. Bunun hakkını vereceğim."

BU SEFER SORÜNÜ ÇÖZEN TARAFTA OLACAĞIM

Recep Özel, İlk milletvekilliği dönemindeki kavgalar ve gerginliklerin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

"Geçen donem bL kendimizi iyi ifade edememiş olabiliri. Sorunları büyütmeden çözmek gerekiyor. Siyasetçi hiçbir zaman sorunun tarafı olmamalı. Sorunu çözen tarafta olmalıdır. Eğer bir ilde siyaset yapıyorsanız, toplumun önünde yer alıyorsanız sorunun tarafı olamazsınız. Bunları ben kendi içimde değerlendirdim.

Benim da hatalarım, eksiklerim oldu. Bunlara takılmadan, önüme bakmak istiyorum. Ben İsparta'nın menfaatine olabilecek herkesle işbirliği yapmaya hazırım. İsparta'nın sorunlarını çözen konumunda yer almak istiyorum." ABİ-KARDEŞ GİBİYİZ Milletvekilliği süresinin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Özel, AK Parti listesindeki tecrübeli yapının İsparta için büyük kazanım olduğuna dikkat çekti. Özel, "Milletvekilliği süresi 5 yıldan 4 yıla düştü.

Çabuk gelip, geçiyor. Bizim ilk günden itibaren boşa geçirecek vaktimiz yok diye düşünüyorum. Bu tecrübeli yapıyı dolu dolu geçirip, kazanıma dönüştürmeliyiz. Bunu sağlamalıyız. Meclis çalışmalarında performans göstermeliyiz. Süreyya Bey çok iyi bir insan. Bizim listemiz yaş sırasına göre. Süreyya bey bizim ağabeyimiz. Ben Suat beyden, Suat beyde Pınar hanımdan büyük. Abi kardeş ilişkisi içerisinde olacağız. 4 sıradaki arkadaşımızı da meclise götüreceğiz.

Bu havayı jprdüm. Kesinlikle 4-0 olacak. Edindiğim izienime göre Isparta'da sonuç 4-0 olacak" diye iddialı konuştu.
 

Isparta'da AK Parti'nin yüzde 50 oranında oy alacağını ileri süren Recep Özel, merkezde Belediyenin MHP' de olmasının dezavantaj olmadığını söyledi. Belediye memnuniyet anketlerinde yüzde 50 oy alan belediye başkanının memnuniyette yüzde 20 çıktığını kaydeden Özel, şöyle devam etti;

AK PARTİ ISPARTA'DA YÜZDE 50'Yİ GEÇECEK

"Şu anda yapılan anketlerde Isparta yüzde 50'nin üzerinde görülüyor. Belediye memnuniyeti anketleri var. Tüm ilçelerde yapılmış. Bütün ilçelerde merkez dahil hükümet memnuniyetinde yüzde 50'nin üzerindeyiz. Bazı belediyelerde yüzde 50 ile seçim alınmış ama şu an yüzde 20. Bunadı üst üste koyduğumuz zaman 'keşke belediye bizde olsaydı' diyebiliriz.

Ama önümüzdeki dönem çok yüksek oyla alacağız. Bu donem MHP'li yönetim takdir edildi. Ama biz 51 belediyenin de iktidar-muhalefet hepsinin milletvekili olacağız. Hepsine yardımcı olacağız, önlerini açacağız. İsparta Belediyesi'nin bütün işlerini takip edeceğiz. İsparta'da özlediğimiz birliktelik bunları yaparsak olacaktır. Belediyelere yaklaşımımızı göstereceğiz. Öncülük yapacağız."

HER PARTİ KEMDİ LİSTESİNİ DEĞERLENDİRMELİDİR

Eski İsparta Valisi Ali Haydar Önerin CHP'den birinci sıra milletvekili adayı gösterilmesini de değerlendiren Özel, "O arkadaşımıza, ağabeyimize, valimize başarılar diliyorum. Bir başka partinin aday sıralamasını değerlendirmeyi hakkım olarak görmüyorum. Kendi partilileri değerlendirme yapabilir. Bizim partimizle ilgili başka partinin 'dağ fare doğurdu' gibi değerlendirmelerini doğru bulmuyorum. Benim listemi benim partilim, seçmen değerlendirir. Ali Haydar Öner beyin burada hizmeti vardır, yoktur, halk takdir etmiş, etmemiş, sevilmiştir, sevilmemiştir halk diyeceğini der. Nezaketimizi bozmadan siyasetimizi yapacağız. Belgelerle, bilgilerle kamuoyuyla paylaşacağız. Bu bir yarış. Biz nezaketi bozmayacağız, onlar da bozmamalı" dedi.

AK PARTİ, YENİ DÖNEME ÖNCÜLÜK YAPMAK İSTİYOR

12 Haziran seçiminin Türkiye Cumhuriyeti açısından son 50 yılın en önemli seçimi olduğunu kaydeden Özel, İsparta'nın bu sürece katkı sağlamasını istedi. Özel, şöyle devam etti: "Bu seçim Türkiye Cumhuriyetinin son 50 yıldaki seçimlerinden en önemlisi. Halkın kazanımlannı mükemmelleştirecek bir dönemin adımı.

Toplumun bütün kesimleri bunu kabullenmeli. Anayasa toplumsal sözleşmedir. Bu sözleşme içinde bir kişi de milyonlarca kişi de birbiriyle akitleşecek, sosyal bir sözleşme imzalayacak. Sadece bizim partimizin meselesi değil. Bütün partiler bunu sahiplenip, bu fırsatı.,. heba etmeden ^fkiye'nin yararına olacak durumu değerlendirmeliyiz.

Türkiye prangalarını kırmalı. Biz milli geliri kişi başına 20 bin dolara, 30 bin dolara çıkaracak ülke olmalıyız. Bunun için prangaları kırmalıyız. AK Parti öncülük etmek istiyor. Isparta, en iyi başarıyı sunacaktır.

Biz samimiyetle, kimseyi kandırmıyor, aldatmıyoruz." ÖNCE ISPARTA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI Milletvekili Adayı Özel, İsparta'nın bu dönemde bakan beklentisi içerisinde olduğuna ilişkin görüşler için "Biz fedai erleriyiz. Ispartamız için hangi konumda değerlendirilirsek orada en iyi hizmeti veririz. Biz partimizin ve Ispartamızın emrindeyiz. Ispartalı'nın beklentisi varsa bizim burada Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy almalıyız. Önce İsparta üzerine düşeni yapmalı" dedi.

HERKESE KAPIMIZ AÇIK

AK Parti Milletvekili Adayı Özel, seçim öncesinde bazı belediye başkanları ile meclis üyelerinin transferine ilişkin iddialara "Partimizin yetkili organları var. Çalışma içerisinde olduklarını biliyorum. Karar mercii onlar, ben karar merciinde değilim. Yerimi ve haddimi bilirim. Partimizin herkese kapısı açık. Bizim partimiz içerisinde bütün renkler hayat bulabilir. İsparta'yı düşünen herkes bu çatı altında olabilir" şeklinde değerlendirerek sözlerini tamamladı.

100 GÜNDE 23 KG VERDİ

Öte yandan milletvekili adayı olarak dönen Recep Özel'in yeni imajı dikkatlerden kaçmıyor. Özel'in Ankara'da bir diyetisyen yardımıyla 100 günde 23 kg verdiği öğrenildi.

Akdeniz