Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak her ayın son pazar günü gerçekleştirilen Gençler Sabah Namazında Buluşuyor etkinliği İstiklal Camiinde düzenlendi.

Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Tarafından organize edilen programa; Kyk, İlim Yayma ve Türkiye Diyanet Vakfı yurtlarında kalan gençlerin yoğun katılımı oldu. Programda cami cemaati ve gençler kaynaşma ve hasbihal etme şansı buldular.

Sabah namazı ve sonrasında yapılan  Peygamberimizin gençlere verdiği değer konulu sohbetten sonra, cami cemaatiyle kucaklaşan gençler duygulu anlar yaşadılar.

Sabah namazı sonrası duygularını dile getiren gençler; Biz buraya sadece sabah namazı kılmak, çorba içmek için gelmiyoruz. Sanki anne-babamızın ve büyüklerimizin bayramda elini öptüğümüzde hissettiğimiz duyguları hissediyor ve  yaşıyoruz. 

Hocalarımız ve İstiklâl camiinin cemaati sanki kendi kardeşleri, evlatları gelmiş gibi bizi kucaklıyor ve bağırlarına basıyor.

Sabah namazı buluşmasını gerçekleştiren ve emeği geçenlere teşekkür eden Gençler "Bu tür programların devamını talep ettiler ve İstiklâl camiinde sabah namazı anlatılmaz, yaşanır." diyerek mutluluklarını dile getirdiler.

İstiklâl Cami cemaati ise, birlik ve beraberliğe, dostluk ve kardeşliğe vesile olan pazar sabahları cemaatle namaz kılmak için gelen gençleri görmekten mutlu olduklarını, gençlere ve onları yetiştiren anne babalarına dua ettiklerini belirttiler.

Bizler de görevlerini özveriyle yapan, camiyi ve cemaatle namaz kılmayı özellikle çocuklara, gençlere, ailelere sevdiren hocalarımızı tebrik ediyoruz...