Milletvekili Gökgöz mesajında; “İstiklal Marşımız aziz milletimizin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, her mısrasıyla milletin ortak duygu dünyasına seslenen eşsiz bir eserdir.

Bu eşsiz eserin; 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 98. yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gurunu yaşıyoruz.

İstiklal Marşımız aziz milletimizin bir diriliş destanıdır. İstiklale giden zamanlarda maddi ve manevi zorluklarla mücadele eden milletimizin ortak duygusunun, inancının ise adeta sembolüdür. 

İstiklal Marşı'nda ortaya konan inanç ve güven bugünde ihtiyacımız olan manevi atmosferi yansıtmaktadır. 

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için ‘Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?' diye sorulduğunda; ‘O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın' dediği gibi Rabbim bizlere bir daha öyle günleri göstermesin, birlik ve beraberliğimizi bölmek isteyenlere fırsat vermesin. 
İnanıyorum ki, Türk milleti olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki kardeşlik ruhunu, bu duygu birliğini dinmez bir coşkuyla ilelebet muhafaza edeceğiz.  

Bu duygu ve düşüncülerle; Mehmet Akif Ersoy'u en kalbi duygularım ile anıyor, İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 98.yıl dönümünü kutluyorum.Milli şairimiz ve bütün ahirete irtihal etmiş aziz şehitlerimizi rahmetle,gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.“ ifadelerini kullandı.