TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, İlimizin AK Parti döneminde büyük yatırımlar ve destekler aldığını belirterek, “Isparta’mız eğitimden sağlığa, tarımdan çevre ve şehirciliğe kadar birçok alanda büyük destek aldı, alıyor. Bu istikrarın sayesinde oldu. 16 Nisan’da evet çıkacak ve bu istikrar artarak devam edecek” diye konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti döneminde Isparta’nın büyük yatırımlar aldığını belirterek, bu yatırımların istikrarın bir neticesi olduğunu vurguladı. 16 Nisan’daki referandum için evet oy desteği isteyen Bilgiç, istikrar sayesinde Isparta’ya gelecek yatırımların artacağını bildirdi.

ISPARTA DA BU REFORMLARDAN CİDDİ PAY ALDI

Kalıcı ve istikrarlı hükümetlerin oluşabilmesi için 16 Nisan’da bir referanduma gideceğimizi ifade eden Bilgiç, “94 yılda 65 tane hükümet kurulmuş memlekette. Ortalama her 16 ayda bir hükümet gelmiş. Bakıyorsunuz ülke sürekli patinaj yapıyor. Ne doğru dürüst yatırım yapabiliyor, hiçbir şey yapamıyor. Ayrıca sistem sürekli vesayet altında. Ama son 15 yıldır AK Parti iktidarıyla beraber ülkede bir istikrar ortamı oluştu. Buna rağmen milletin iradesiyle AK Parti 15 yıldır iktidarda olmasına rağmen bakıyorsunuz büyük çoğunluğun desteğini almış bir hükümet yine de rahat bırakılmadığını görüyorsunuz. 2007’de 27 Nisan e-muhtırayla karşı karşıya kalıyor. 2008’e geliyorsunuz kapatma davasıyla karşı karşıya kalıyorsunuz. Ülke sürekli karıştırılmak isteniyor. Gezi olayları, 17-25 Aralık operasyonları. En sonda da 15 Temmuz’daki kalkışmayı bu millet elinin tersiyle kaldırıp attı. Tüm bunlara rağmen büyük reformlar yaptık ve Isparta da bu reformlardan ciddi pay aldı” şeklinde konuştu.

İLÇELERE YENİ HASTANELER GELİYOR

Öte yandan Isparta’ya her alanda kazandırılan hizmetler hakkında bilgi veren Bilgiç, şunları söyledi: “Isparta’da Türkiye’nin üçüncü Şehir Hastanesi’ni hizmete açtık. 300 milyon doların üzerinde 1,150 milyarlık bir yatırım. Müthiş bir hastane. Şarkikaraağaç, Yalvaç Devlet Hastaneleri’ni açtık. Uluborlu Devlet Hastanesi’ni yaptık. Ağız Diş Sağlığı Merkezi’ni yeniden yaptık. İl Sağlık Müdürlük binamızı yeniden yaptık. Keçiborlu Devlet Hastanesi yatırım programında ve başlıyoruz. Sütçüler aynı şekilde. Eğirdir’e 75 yataklı bir devlet hastanesi yapıyoruz. Gönen, Eğirdir’de ilçe hizmet binaları yapıyoruz. Davraz’a 112 istasyonu kuruyoruz.

5 AMBULANS VARDI ŞİMDİ 56 AMBULANS VAR

2002’de bu memlekette sadece 5 ambulans varken şimdi 56 ambulans var. 44 tanesi 112’nin hizmetinde diğerleri hastanelerde. 5 nerede 56 nerede? Büyük yatırımlar aldı. Bu istikrarın sayesinde oldu. Mobil muayene sistemine geçtik. Köylerimize küçük tedavilerle ilgili mobil ekiplerimiz gidiyor. Köylümüz çok memnun. 

ÖZEL İDARE ÜZERİNDEN KÖYLERİMİZE 499 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPMIŞIZ

Özel İdare üzerinden yaptığımız hizmetlerden de memnunlar. Toplamda 499 milyonluk yatırım yapmışız. Sadece proje bazlı olmak üzere 76 milyonluk yatırımımız var. Sadece bu sene 200 kilometre statik kaplama olmak üzere toplam 400 km asfalt kaplama planlaması yaptık. İlk kez Isparta’da köy grup yollarımız sıcak kaplama görecek. Biz 200 km planlarken Burdur 30, Afyon 32 kilometre planlayabiliyor. Son 2 yılda 700 bin metrekarenin üzerinde parke taş köylere dağıttık. Oyun parkı olmayan köy kalmadı. Bu yıl sonunda 52 köyümüze güneş enerji sistemi koyacağız. Artık vatandaşlarımız, muhtarlarımız içme suyu için elektrik suyu ödemeden kurtulacaklar. Melikler Köprüsü 10 gün sonra hizmete açılacak.

KYK YENİ SEZONA 12 BİN YURTLA GİRECEK

Öğrencilerimizin barınma sıkıntısı var. 5 bin kişilik yurt yapılıyor. 4 bin kişilik de AKFEN grubunun KYK’ya yaptığı yurt var. Kredi Yurtlar Kurumu önümüzdeki seneye 12 bin kişilik yeni yurtla girecek. Bunların olmasının sebebi istikrar. İstikrar olduğu zaman bu yatırımları yapabilmeniz mümkün.

AİLE SOSYAL VE POLİTİKALAR MÜDÜRLÜĞÜ ÜZERİNDEN 510 MİLYON LİRALIK DESTEK

Bugüne kadar vatandaşlarımıza Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü üzerinden 510 milyon lira destek verildi. İktidara geldiğimizde bu manada 2002’de yapılan sosyal yardım sadece 4 kalemdi. Bunlar gıda, yakacak, eğitim ve sağlık yardımıydı. Şimdi 39 kalem yardım var. Sosyal ve büyük devletsen böyle olursun. Bunu istikrarla sağlıyorsunuz.

GÖLCÜK’E 13 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Milli Park’lar üzerinden toplamda 9,3 milyon lira yatırım yapıldı. Bu 9,3 milyon yatırımın son 3 yılda 6,5 milyonluk kısmını yaptık. Şimdi Gölcük’te ihale yaptık. Gölcük’e 13 Milyon Liralık bir yatırım yapılıyor. Bu Avrupa Park Birliği konseptinde bir proje. 13 milyonluk yatırımdan bağımsız eskiden cumhurbaşkanımızın da konakladığı konukevini sıfırdan yeniden yaptık. Büyük bir kır restoranı yapıyoruz. 15 adet bungalov ev yapacağız. Piknik alanı düzenliyoruz.   4 bin kişilik rekreasyon alanı, bin kişilik otopark ve çocuk oyun alanları olacak. Türk İslam tarihini yansıtan bir mitolojik park yapıyoruz. Orada Dede Korkut, Ulubatlı Hasan, Nasreddin Hoca da olacak. Kendi kültürel değerlerimizi çocuklar görebilecekler. Kayıkhane ve iskele de yapıyoruz. Bunların ihaleleri yapıldı. Bunun içerisinde en büyük sıkıntımız spor alanlarıydı. Bu tesisin içerisine 2 tane büyük çim saha yapıyoruz. Ayrıca basketbol, voleybol ve tenis sahaları da bu konseptin içinde olacak. Bir at çiftliği oraya geliyor. Ben iddialıyım biz Abant’ı sollayacağız. Abant’tan çok daha güzel bir rekreasyon alanını Gölcük’te hayata geçireceğiz. Orada yöresel ürünler için satış merkezi oluşturuyoruz. Gül ve lavanta parkı olacak. Yukarıdan baktığınızda gül ve lavantaları göreceksiniz. İnsanlar onların arasında yürüyüş yapacak. Bisiklet ve yürüyüş yolları olacak. 2 bin 100 metrelik zipline yapılacak. İnsanlar tellere bağlanacaklar tepeden gölün üzerinden diğer tarafa geçecekler. Bu belki de Türkiye’de en uzun dünyada da sayılı zipline’lardan birisi.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK’TEN SON 3 YILDA 55 MİLYON LİRA DESTEK

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden son 3 yılda Isparta’ya yaptığımız destek 55 milyon lira. Belediyelere 2013-2016 arasında 4 milyon 900 bin lira nakdi yardım yapmışız.

Kentsel dönüşüm kira yardımı olarak 5 milyon 949 bin liralık destek verilmiş. Kamu yatırımlarının toplamı 44 milyon lira. 

MİLLİ EĞİTİM’DE 114 MİLYON LİRALIK TAMAMLANAN YATIRIM VAR

Bugün itibariyle 62 okul yaptık. 907 derslik, 6 tane öğrenci pansiyonu hayata geçti, 10 spor salonu yaptık. 2 tane uygulama oteli var. 114 milyon 667 bin liralık tamamlanan yatırım var. Şuan milli eğitimde devam eden yatırım 35 milyon 240 bin lira. İhalesi hazırlananların bedeli 38 milyon, programa alınanlar 18 milyon lira.

SDÜ’YE GENEL BÜTÇESEN 3,1 MİLYAR TL AKTARMIŞIZ

SDÜ bugün 103 akademik birimiyle hizmet veriyor. AK Parti döneminde 3,1 milyarın üzerinde genel bütçeden para aktarmışız. Bunun 2,6 milyar lirası cari harcamaları, 523 milyon lirası da sadece yatırım harcamaları için. Bu üniversiteyi 250 bin metrekareden aldık bugün 500 bin metrekare kapalı alanın üstüne çıktık. Bu yıl 42 milyon lira yatırım bütçesi var. Ek ödeneklerle bunu yukarıya taşırız.

TARIM MÜDÜRLÜĞÜ ÜZERİNDEN ISPARTA’YA HİBE KATKISI 504 MİLYON TL

Sadece Tarım İl Müdürlüğü üzerinden AK Parti döneminde  Isparta’ya aktarılan hibe 504 milyon lira. TKDK, IPARD1 programında 167 proje yapmış. Projelerin toplam yatırım tutarı 141 milyon lira, ödenen hibe  65 milyon lira. Baktığınızda tarımda 569 milyon lira Isparta’ya aktarılan hibe görüyorsunuz. IPARD2’de 26 proje kabul gördü. Toplam yatırım programı 29 milyon lira, 17 milyon lira hibe olacak.”

BELEDİYE BAŞKANINA SESLENİYORUM

Öte yandan mahalle aralarında spor sahalarına ihtiyaç olduğunu belirten Bilgiç, bu konuda Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a çağrıda bulundu. Bilgiç, “Mahalle aralarında saha ihtiyaçları var. Belediye başkanına sesleniyorum. Mahallelerde bu alanları oluştursunlar, biz de kendilerine destek olalım. Vatandaşımızı tamamen sporla buluşturalım. 70 bin ilk, orta ve lise, 90 bin üniversite öğrencimiz var. 160 bin genç evladımızın olduğu bir şehirden bahsediyoruz. Dedi.

İNANIYORUZ Kİ TOPUN ADALETİ VARDIR

Isparta Davrazspor ile ilgili de değerlendirmede bulunan Milletvekili Bilgiç, “Isparta Davrazpor inşallah bu hafta şampiyon olacak ve Isparta’mızı profesyonel ligde temsil eden bir takımımız olacak. Dua ediyoruz. .Başta sayın valimiz ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Belediye başkanımız, diğer yatırımcı arkadaşlar maddi manevi destek verdi.

Bülent Sarıgül, Mustafa Özaydın, maddi manevi katkılarda bulundular. İnşallah bunun semeresini Pazar günü göreceğiz. Geçen hafta bir fırsatı teptik, her şey bizim elimizdeydi. Ama inanıyoruz ki topun adaleti vardır, o adalet de Pazar günü tecelli edecek, pazar günü şampiyon olacaktır” şeklinde konuştu.