Isparta Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (ISTUDAK) üyeleri, Eğirdir ilçesindeki Bedre Plajı'nda 100 çınar ve 50 akasya ağacını toprakla buluşturdu. ISTUDAK, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği etkinlik kapsamında Bedre Plajı'nda ağaç dikimi gerçekleştirdi.

'Göl Kenarında Seninde Bir Çınarın Olsun' etkinliği kapsamında ISTUDAK üyesi 40 kişi, Bedre Plajı'nda bir araya geldi. Ağaç dikim etkinliği kapsamında üyeler plaj boyunca 100 çınar ağacı ile 50 akasya ağacını toprakla buluşturdu. Bedre Plajı'ndaki ağaç dikme etkinliğine Eğirdir Kaymakam Vekili Uğur Yıldırım da katıldı. Kaymakam Yıldırım, ISTUDAK üyeleriyle birlikte çınar ağacı dikti.

Gerçekleştirilen etkinliği duyarlı bir davranış olarak değerlendiren Yıldırım, organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür etti. Eğirdir Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü A. Salih Kodal da gerek Isparta'nın gerekse ilçelerinin tanıtımı ve turizme verdikleri destekten dolayı katılımcıları kutladı. Isparta'nın ve ilçelerinin doğa ve turizminin tanıtımı için dernek olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve destek olduklarını anlatan ISTUDAK Başkanı Ali Telli de Isparta'nın adını düzenledikleri etkinlikler ile gerek il gerekse yurt çapında duyurmaya çalıştıklarını belirtti.

Telli, "Biz doğa sporları kulübü olarak, her hafta pazar günleri Isparta'nın ve ilçelerinin dağlarını, yaylalarını, pınarlarını, göllerini düzenlediğimiz etkinliklerle kamuoyuna duyurmaya çalışıyoruz. Etkinliklerimiz bahar ve yaz ayları ile birlikte gözle görülür bir ivme kazanacak." dedi. Düzenlenen ağaç dikme etkinliğinin önemine de dikkat çeken Telli, çınarların yüzyıllar boyunca yaşadığını dile getirdi. ISTUDAK Başkanı Ali Telli, yaz sezonu başlamadan önce de tekrar ilçeye gelerek başta Bedre Plajı olmak üzere sahillerde üyeler ile birlikte katı atık temizliği yapmayı planladıklarını dile getirdi.     Bedre Plajı'nda gerçekleştirilen ağaç dikme etkinliğinin ardından ISTUDAK üyeleri Beydere Köyü'ne geçti. Köy içerisinden yürüyüşe başlayan ekip Harmanören köyünün üzerindeki taş ocağına kadar yürüyerek, 8 kilometreden oluşan parkuru Eğirdir-Isparta karayoluna çıkarak tamamladı.