ISUBÜ 2022-2023 mezuniyet töreni Atatürk Stadyumu’nda düzenlendi. Törene Vali Aydın Baruş, Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz, Av. Osman Zabun, ve Hasan Basri Sönmez, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, kamu kurumu müdürleri, meslek odaları temsilcileri, dekanlar, akademisyenler, öğrenci velileri ve yüzlerce genç mezun katıldı.

Tören üniversitenin; 6 fakülte, 18 meslek yüksek okulu ve 1 yüksekokulunda öğrenim görerek mezun olan öğrencilerin ve akademisyenlerin tören geçişiyle protokolü selamlamasıyla başladı. Yürüyüşte tribünde bulunan aileler de çocuklarına alkışlarla destek verdi.

Mezuniyet törenindeki konuşmasında buradan mezun olan öğrencilerin aynı zamanda Isparta’nın birer elçileri olduğunu söyleyen Vali Baruş Eğitim “Yükseköğretimdeki yaklaşık 65 bin öğrencimizle Isparta olarak Türkiye’nin geleceğinde çok önemli roller üstlenmeye talibiz. Değerli gençler, sizler ülkemizin ve  Isparta’nın geleceği olarak çok kıymetlisiniz, değerlisiniz. Lütfen bu değerinizin farkında olun. Yükseköğretim sizleri bir yandan geleceğe hazırlarken, diğer taraftan da hayatınızın en önemli yılları olarak hatıralarınız da büyük bir iz bırakacak, bundan emin olun. Üniversite yıllarında edindiğiniz dostluklar, arkadaşlıklar hayatta hep önünüze çıkacak. Onun için bu dostlukları, arkadaşlıklar lütfen devam ettirin. Hocalarınızla da irtibatı kesmeyin. Çünkü hayatın tamamı bir okul, üniversiteyi bitirmekle okulun bittiğini zannetmeyin. Hayat ömür boyu bir öğrenme çabası. Şunu da unutmayın ki hayatta başarılı olanlar azminin, sabrının peşini bırakmayanlardır. Ben Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi mezunlarının hem ekonomide hem akademik dünyada ülkemizin geleceğinde çok önemli roller üstleneceğine yürekten inanıyorum. Bizler de Isparta olarak sizler gibi değerli gençlere sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Uluslararası öğrencilerimizle birlikte sizler aynı zamanda Türkiye’nin ve Isparta'nın birer elçisi olacaksınız. Isparta’nın güzelliklerini, insanını, faziletlerini ve Türkiye’yi anlatmada gönüllü birer elçimiz olacaksınız. Sevgili gençler bugün sizin için yeni bir başlangıç, hayatınızda her şey güzel olsun, yolunuz bahtınız açık olsun, her şey sizlerin gönlünüzce olsun diyorum. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

İYİ Partili Aday Çekilerek AK Partili Adayı Destekledi İYİ Partili Aday Çekilerek AK Partili Adayı Destekledi

Konuşmaların ardından Vali Baruş bölümlerini birincilikte tamamlayarak mezun olan öğrencilere hazırlanan hediyeleri takdim ederek başarılarından dolayı kendilerini tebrik etti.

Tören ant içme ve kep atma coşkusuyla sona erdi.